Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas grāmatu izstādē šogad viesosies autori Ērlings Kage un Filips Rufa

Latvijas Grāmatu izstādē 2018, kas no 23.februāra līdz 25.februārim norisināsies Ķīpsalā, viesosies autori Ērlings Kage un Filips Rufa, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Libere.

Trīs dienu garumā Ķīpsalā vienlaikus darbosies piecas notikumu vietas - Lielā skatuve, Rakstnieku viesistaba, Jautrā lasītava, Uzvediba.lv darbnīcas un Grāmatu maiņas punkts. Gan Kage, gan Rufa uz izstādes Lielās skatuves kāps 23.februārī. Latviešu detektīvu autoru saruna plānota 24.februārī, savukārt izstādes noslēguma dienā notiks Viktora Šklovska grāmatas Sentimentāls ceļojums. Atmiņas, 1917 - 1922 atvēršana.

Rakstnieku viesistabā izstādes apmeklētāji varēs aprunāties ar iemīļo grāmatu autoriem un iegūt viņu autogrāfus. Šogad tajā viesosies dzejniece Māra Zālīte, žurnāliste Dace Judina, latgaliešu dzejnieks ar pseidonīmu Raibīs, modes un stila lietpratēja Žanna Dubska, arhitekts Juris Monvīds Skalbergs u.c.

Jautrajā lasītavā varēs satikt bērnu grāmatu autorus un varoņus, piemēram, Koko un Riko, Rūbiju, mazo Mulu, kā arī pūķi Kokosriekstu. Bērni varēs spēlēt attīstošās spēles, piedalīties konkursos, iepazīties ar galda kultūras principiem Irmas Kalniņas labo manieru meistarklasē, mācīsies izprast naudu un noskatīsies leļļu teātra izrādi.

Savukārt Uzvediba.lv darbnīcas varēs ne tikai izspēlēt uzvedības maiņas spēles, bet arī piedalīties praktiskās darbnīcās par to, kā izprast bērnu un pieaugušo uzvedības problēmu iemeslus.

Pateicoties Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fondam, Grāmatu maiņas punktā būs pieejamas vairāk nekā 4000 grāmatas, tostarp bilžu un pasaku grāmatas bērniem, mākslas grāmatas, nozaru un uzziņu literatūra, latviešu un krievu daiļliteratūra, kā arī grāmatas dažādās svešvalodās.

Latvijas Grāmatu izstādi rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja