Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maikls Bērds. Stāsti par mākslas vēsturi. No alu zīmējumiem līdz modernām instalācjām

Jāņa Rozes apgādā iznākusi Maikla Bērda grāmata Stāsti par mākslas vēsturi. No alu zīmējumiem līdz modernām instalācijām. Grāmatas ilustrācijas veidojusi Keita Evansa. No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka. 

Grāmata paver iespēju doties aizraujošā ceļojumā, iepazīstot 40 000 gadus ilgo mākslas vēsturi un izcilus mākslas darbus. Grāmatā aprakstīti slaveni mākslinieki, tostarp Ajs Veivejs, Vinsents van Gogs , Frīda Kalo, Anrī Matiss, Mikelandželo, Džeksons Polloks, Leonardo da Vinči un daudzi citi.

Grāmatā iespējams uzzināt, kā dzīvoja un strādāja dažādu laikmetu mākslinieki, un aplūkot viņu meistardarbus šajā brīnišķīgi ilustrētajā stāstu krājumā.

Maikls Bērds ir rakstnieks, mākslas zinātnieks un radioraidījumu vadītājs. Viņš sarakstījis grāmatas Māksla. 100 būstikas idejas, Sentīvzas mākslinieki: laika un vietas biogrāfija, kā arī monogrāfijas par mūsdienu māksliniekiem Sandru Blovu, Braienu Vinteru un Linnu Čedviku un sastādījis bērnu dzejas antoloģiju Sienāzis smejas. Bērds ir daudzu publikāciju autors un iecienīts lektors. Pašlaik viņš ir Gudisona stipendiāts Britu bibliotēkā, kur pēta britu modernās mākslas mutvārdu vēsturi.

Keita Evansa 2006. gadā ar izcilību beigusi Falmūtas Mākslas koledžas maģistratūru un jau 10 gadus kā ilustratore sadarbojas ar izdevniecībām Harper Collins un Macmillan Books, preses izdevumiem National Geographic, Guardian, V&A Magazine un Londonas Transporta muzeju. Viņas darbu izstādes notikušas Bristolē, Bātā, Londonā un Stokholmā.

Grāmata ir pieejama visās Jāņa Rozes grāmatnīcās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja