Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rūta Briede. Kaiju karalienes noslēpums

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs nāk klajā Rūtas Briedes Kaiju karalienes noslēpums - bilžu grāmata, kurā māksliniece debitē arī kā teksta autore, informēja izdevniecības pārstāvis Andrejs Vīksna.

Kaiju karalienes noslēpums iepriecinās visus, kas izprot labsirdīga humora nozīmi un vērtību bērnu literatūrā - šo humoru attiecinot ne tikai uz jautriem atgadījumiem un bērnu palaidnībām, bet arī uz pieaugušo ikdienas dzīvi, kurā mēdz samilzt neizprotamu problēmu jūra, bet atrisinājums var izrādīties pavisam vienkāršs. Šī bilžu grāmata pieder tā saucamajai crossover literatūrai, kas uzrunā dažāda vecuma lasītājus.

Stāsta varone Renāte šķiet parasta, nīgra kaimiņiene, kas nevar ciest kaiju klaigāšanu, raksta sūdzības un aizvāc projām barību, ko kaijām nolikuši citi. Tomēr izrādās, ka Renāte ir ļoti neparasta - viņa ir noburta! Viņa aizmirsusi, kas pati patiesībā ir, nesaprot, ko kaijas grib viņai pasacīt, un nesaprot arī jauno kaimiņu Ludvigu, kurš sēž uz balkona ar akordeonu un dzied dziesmas kaijām. Kā Renātei saprast un atburt sevi?

Kaiju karalienes noslēpums ir stāsts par sevis meklēšanu, spēju paraudzīties uz sevi no malas un, apzinoties savas kļūmes, būt atvērtam to pārvarēšanai, atklājot daudzos noslēpumus, kas mīt katrā cilvēkā. Tas ir stāsts par mīlestību un to, cik daudzkārt labāk ir cīnīties nevis pret kaut ko, bet gan par kaut ko. Kinematogrāfiski groteskajam stāstam, kurā īstenība savijas ar pasaku, piemīt draudzīgi ironisks tonis, vienkāršība un tiešums gan tekstā, gan ilustrācijās. Ilustrācijas tapušas Rūtai Briedei raksturīgajā lakoniskajā rokrakstā, zīmējot ar tušu un spalvu.

Rūta Briede ir ilustratore un grāmatu dizainere, dzejas bilžu grāmatu sērijas BIKIBUKS mākslinieciskā redaktore. Māksliniece radījusi leļļu vizuālos risinājumus režisora Edgara Kaufelda izrādēm Alise Brīnumzemē, Jūlijonkuliņa Ziemassvētki un Bruņinieks, kuram sāpēja zobi Latvijas leļļu teātrī, veidojusi grafiskus stāstus un komiksus. Rūta Briede aktīvi iesaista studentus bilžu grāmatu nozares attīstīšanā, strādājot par  ilustrācijas pasniedzēju LMA grafikas katedrā.

Izdevniecības Liels un mazs grāmatas iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā Istaba, veikalā M50, kultūrpreču mājā NicePlace un citur.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja