Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Soli pa solim pretī stāstam. Klajā nākusi Ingas Žoludes un Reiņa Pētersona interaktīvā grāmata Raksti!

Izdevniecībā Dienas grāmata klajā nācis Ingas Žoludes un Reiņa Pētersona kopdarbs - interaktīvā grāmata Raksti!, informēja izdevniecībā.

Šī interaktīvā grāmata - tātad: grāmata, kas paredz aktīvu paša darbošanos, - domāta ikvienam ieinteresētajam, neatkarīgi no vecuma un dzīves pieredzes, ikvienam, kurš gan zina, ko nozīmē rakstīt, taču vēlas pamēģināt, kā tas būtu - sarakstīt stāstu pašam.

Rakstniece Inga Žolude kopā ar mākslinieku Reini Pētersonu kopīgi radījuši ceļvedi-rokasgrāmatu tiem, kas ir pietiekami drosmīgi un aktīvi, lai pamēģinātu atraisīt savu sacerētāja talantu. Grāmatas sākumā doti padomi, kā radīt sava stāsta varoni, un katrā nākamā lappusē piedāvātie vingrinājumi ļaus soli pa solim sarakstīt pašam savu grāmatu. Protams, šī savā ziņā būs "darba burtnīca" - tomēr tieši tāds ir jebkurš labs sākums!

"Kurš gan kādreiz nav sapņojis kļūt par rakstnieku, uzrakstīt biezu un aizraujošu piedzīvojumu romānu, vislabāk par kuģojumu apkārt zemeslodei vai pāri galaktikai! Lielie ceļojumi sākas ar tāliem mērķiem, bet tuvināšanās tiem sākas ar vienu soli, kam seko nākamais un nākamais, un nākamais... un deviņi tūkstoši deviņsimt deviņdesmit piektais solis... simt tūkstošais solis... Šī grāmata soli pa solim vedīs Tevi pretī stāstam, kuru izveidosi pats! Norādes, par pamatu ņemot "varoņa ceļojuma" shēmu, izvietotas tā, lai kopā veidotu vienotu stāstu. Taču pa vidu ievietoti radoši skribļi (jeb raksti! raksti! raksti! pamudinājumi), kurus vari pildīt jebkurā laikā un secībā, tāpēc šķirsti grāmatu un brīvi izvēlies, kur rakstīsi. Visas norādes ir tikai ceļazīmes Tavai iedvesmai. Pilnīgi iespējams, un mēs uz to ceram, ka tās būs tik rosinošas, ka paplašinās Tavu stāstu ārpus šīs grāmatas lapām - ja Tev aptrūkstas vietas rakstīšanai, ielīmē vai ieloki papildu lapas, jo, kā jau katrs autors, tā Tu atklāsi vēl neiezīmētas takas. Grāmatas beigās atradīsi dažādas kartotēkas, kurās varēsi krāt idejas un novērojumus stratēģiskiem tālākrakstīšanas soļiem. Tāpēc nēsā šo grāmatu vienmēr līdzi, lai varētu uzkrāt spontānās idejas, kas, kā liecina to nosaukums, parādās negaidīti un tikpat pēkšņi arī pagaist. Nepalaid garām iespēju tās notvert! Tev veiksmi vēlot - Inga un Reinis."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja