Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Diskusija ar arhitekti Zaigu Gaili sarunu ciklā Atmiņas par nākotnes brīvību

Žaņa Lipkes memoriāla telpās ar slaveno arhitekti Zaigu Gaili sarunāsies Lolita Tomsone un Deniss Hanovs. Arhitekte runās par brīvību kā dinamisku, nepastāvīgu, riskantu telpu un kā spēju saglabāt un pasargāt nepieciešamību būt brīvam. Saruna būs skatāma tiešraidē un tās ieraksts būs pieejams pēc pasākuma memoriāla vietnē www.

lipke.lvAr šo sarunu turpinās diskusiju cikls Atmiņas par nākotnes brīvību – Gētes institūta Rīgā un Žaņa Lipkes memoriāla sadarbība, kas norisinās projekta Tavas atmiņas Latvijas nākotnei ietvaros. Šīs sarunas rosina reflektēt par daudzējādām brīvības apspiešanas formām 20. gadsimtā Latvijā un uzdot jautājumus: kā būt brīvam apstākļos, kad brīvība ir bīstama? Kā veidot savu individuālo brīvības telpu situācijā, kad vara apspiež tekstus, vārdus un domas? Sarunās izcili viesi – mākslinieki, rakstnieki un politiķi – dalās ar klausītājiem savās pārdomās par riskiem šodienas brīvībai un atceras 1980. – 1990. gadu miju, kad Latvijas sabiedrībā tapa jaunas vīzijas par brīvu personību. Zaiga Gaile ir pasaulslavena arhitekte, Latvijas arhitektūras vēstures pētniece, daudzu nozīmīgu un atzītu projektu autore. Viņas radošie plāni un sasniegumi lielākoties ir saistīti ar dziļu un filigrānu vēstures izpēti, veidojot dialogu ar konkrētu laikmetu. Zaiga Gaile ir Žaņa Lipkes memoriāla ēkas autore, veidojot to kā atmiņas telpu par pilsonisku drosmi, kas, spītējot bailēm un bezcerībai Eiropā Otrā pasaules kara laikā, sacīja “nē” totalitārisma murgiem un glāba cilvēku dzīvi un cieņu.Diskusijas pamatideja ir dialogs ar klausītājiem. Visi laipni aicināti iesaistīties arhitektes stāstījumā ar komentāriem un jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja