Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dzejas lasījumi Aiz saules augstāk ej!

Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 notiks dzejas lasījumi Aiz saules augstāk ej! Pasākumā piedalās dzejnieki Lija Brīdaka, Arnolds Auziņš, Velta Kaltiņa un Roalds Dobrovenskis.Raiņa un Aspazijas māja Baznīcas ielā aicina svinēt dzeju, neseno Raiņa dzimšanas dienu un restaurētās mājas atvēršanu.

Pasākumā uzstāsies paaudze, kas literatūrā ienākusi 20. gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados, laikā, kad dzejā “iebrāzās” Ojārs Vācietis.Pasākumu vadīs Raiņa un Aspazijas pētniece, muzeja speciāliste Gaida Jablovska.Lija Brīdaka (1932) ir deviņu dzejas krājumu, sešu romānu un garstāstu, divu bērnu grāmatu autore. Apgalvo, ka laiks pagājis nevis nenormālā, bet normālā steigā, tomēr esot grūti noticēt, ka gadu jau tik daudz. Raksta ne tikai dzeju, bet arī prozu un paklusām pat kriminālromānus. Arnolds Auziņš (1931) – dzejnieks, dramaturgs, rakstnieks, viens no aktīvākajiem anekdošu rakstītājiem. Kurzemnieks no Dundagas, kas ar lepnumu stāsta par dzimto pusi, pašreiz nododas radošam darbam un kopā ar sievu Laimdotu priecājas par mazbērniem.Velta Kaltiņa (1931) un Roalds Dobrovenskis (1936) mīl dārzu un plašumu, abiem nepieciešama dzīves telpa bez robežām. Veltai Kaltiņai iznākuši vairāk nekā deviņi dzejoļu krājumi, bet viņas dzīvesbiedrs Roalds Dobrovenskis ir publicists, dzejnieks un vairāku biogrāfisko romānu autors – viņa kontā Nabaga bruņinieks. Grāmata par Musorgski, Alķīmiķis jeb komponista Aleksandra Borodina dzīve, Magnus, dāņu princis: hronika kā arī labi pazīstamais un latviešu kultūrā bezgala nozīmīgais romāns Rainis un viņa brāļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja