Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Igauņu kolekcionāra Matti Miliusa kolekcijas darbu izstāde

Galerijas Antonija telpās oktobra sākumā būs apskatāmi slavenā igauņu laikmetīgās  mākslas kolekcionāra Matti Miliusa kolekcijas darbi  ar ne mazāk slaveniem, pasaulē pazīstamiem  un leģendāriem 70.-80–to gadu nonkonformisma, andergraunda  gleznotājiem un grafiķiem. Matti Miliuss (1945-2015) bija viens no lielākajiem Baltijas un Igaunijas laikmetīgās mākslas kolekcionāriem.

Savu unikālo kolekciju viņš sāka veidot jau PSSR laikos ap 1960-to gadu vidu apbraukājot Baltijas reģionu un bijušo Padomju Savienību. Tā viņš arī iepazinās ar mākslinieku, tolaik studentu Miervaldi Poli, kā rezultātā tapa zīmējums uz kartona Matti Milius. Igauņu kolekcionārs. Tartu. 1974.11.XI, kas tiks iekļauts topošajā Latvijas Laikmetīgā muzeja krājumos. Šī savdabīgā, fenomenālā kolekcionāra kolekcijā nokļuvuši arī daudzu Latvijā slavenu autoru darbi, kā Ilmāra Blumberga, Māra Ārgaļa, Edgara Vērpes, Maijas Tabakas, Aijas Zariņas un citi.M. Milius jau pats par sevi veidoja mākslas konceptu un fenomenu. Kolekcionārs izveidoja savu alternatīvu mākslas sabiedrību un teritoriju, kas paplašinās ārpus valsts robežām. Kolekciju veido atmiņas, ko viņš ir uzkrājis cauri savām attiecībām ar māksliniekiem, pretstatot mākslas grandus ar iesācējiem un liekot pārvērtēt to nozīmīgumu. Kolekcijā bija ap 1200 gleznām, grafikām un mākslas priekšmetiem, kas nākuši no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Krievijas, Armēnijas, Kanādas, Azerbaidžānas un citām valstīm. Interesants fakts ir arī tas, ka lielākā daļa no šīs kolekcijas darbiem, kolekcionāram ir pašu mākslinieku dāvāti.Kopumā izstādē būs eksponēti ap 140 darbiem no Matti Miliusa kolekcijas, kas lielākoties tapuši 70.-80. gados, kā arī daži agrīnāki un jaunāki mākslas darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Klasiskās mākslas galerija Antonija, Brīvības iela 157

Kad?

30. septembris, 2016 – 11. novembris, 2016

P.–Pt. 10–18 S. 11–15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja