Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Inese Galante Summertime 2016 festivāls. Gadalaiki: Vivaldi. Pjacolla. Čaikovskis. Maskavas virtuozi un Reinis Zariņš

Festivālā Summertime– aicina Inese Galante leģendārais kamerorķestris spēlēs dažādu laikmetu un valstu komponistu versiju par gadalaiku tēmu, koncerta apmeklētājiem piedāvājot doties aizraujošā muzikālā ceļojumā, kurā klausītāji vienā vakarā sastapsies gan  ar ziemas spelgoņu un pavasara putnu dziesmām, gan vasaras tveici un rudens meža smaržu.

Leģendārā kamerorķestra Maskavas virtuozi raksturīgākās iezīmes ir eiropeiska atskaņojuma kultūra, rūpīga attieksme pret autora ieceri, detaļām un niansēm, spožs artistiskums un mīlestība pret publiku. Orķestris, kuru ar saviem draugiem un domubiedriem  dibinājis Vladimirs Spivakovs, kopš izveidošanas brīža līdz pat šodienai nosaka visaugstāko izpildiījuma līmeni Eiropas kamerorķestriem. Kopā ar to uzstājušās daudzas leģendas. Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls ir viens no vispopulārākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem, kas devis radošu impulsu daudziem komponistiem. Tas tapis eksperimentu nolūkā, meklējot jaunas iespējas vijoļkoncerta žanra attīstībai. Katram Gadalaiku cikla koncertam ir trīs daļas un katrai no daļām – tēlainā valodā rakstīta poēma, kura tiek iedzīvināta muzikālās skaņās. Pētera Čaikovska cikls radīts klavierēm, tajā izceltas visu divpadsmit mēnešu noskaņas un atmosfēra. Pārlikums kamerorķestrim rakstīts speciāli Maskavas virtuoziem. Tango lielmeistara Astora Pjacollas versijā gadalaiku cikls pārtapis par Četriem gadalaikiem Buenosairesā – tie ir četri izvērsti tango, kuros ieskanas visiem tik pazīstamās un pat dievinātās tango karaļa melodijas.Koncerta īpašais viesis būs latviešu pianists, divkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs Reinis Zariņš, kurš meistarību slīpējis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, apliecinājies 11 starptautiskajos konkursos un plašā starptautiskā koncertapritē no Eiropas līdz Ziemeļamerikai un Āfrikai. R. Zariņš muzicējis gan slavenajā Amsterdamas Concertgebouw, gan Ņujorkas Kārnegiholā, Londonas Vigmora zālē un Steinway zālē, Pēterburgā Glazunova zālē un Pētera Čaikovska koncertzālē Maskavā, savukārt festivālu virkni vainago uzstāšanās izvēlīgajā Lucernas festivālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja