Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Koncerts From Rags to Ritz

Koncertā tiks atzīmēta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestra SPO 45. jubileja un tā mākslinieciskā vadītāja, galvenā diriģenta Māra Martinsona 50. dzimšanas diena. Koncertā piedalīsies ne vien SPO un tā deju grupa, bet arī RTU vīru koris Gaudeamus, sieviešu koris Delta, jauktais koris Vivere, M.

Martinsona vadītais Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestris. Īpaši gaidīti būs bijušie orķestra mūziķi. Koncertu vadīs dziedātājs un radio dīdžejs Andris Freidenfelds. Koncertā plānots turpināt tradīciju muzicēt kopā ar RTU koriem. Skanēs komponistu Džordža Geršvina, Žaka Ofenbaha un citu autoru skaņdarbi. Izmantojot jubilāra privilēģijas, šī būs arī viena no retajām reizēm, kad M. Martinsons noliks diriģenta zizli un vienā no skaņdarbiem spēlēs saksofona solo. “Par dubultjubilejas vadmotīvu izvēlēts koncerta pēdējā skaņdarba “From Rags to Ritz” nosaukums, tulkojumā – no pieticības līdz bagātībai. Vēlamies ar vērienu svinēt dubultjubileju un klausītājus priecēt ar pasaulē atzītāko komponistu mūziku, kā arī ieskandināt šīs vasaras krāšņāko studentu notikumu – XVII Baltijas valstu studentu Dziesmu un Deju svētkus “Gaudeamus”,” stāsta M. Martinsons. XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pūtēju orķestru skatē SPO ieguva augsto otro vietu, savukārt šovasar notiekošajos XVII Baltijas valstu studentu Dziesmu un Deju svētkos “Gaudeamus” M. Martinsons iecelts par pūtēju orķestru virsdiriģentu. SPO 1969. gada 5. martā dibinājis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas pasniedzējs, Latvijas pūtēju orķestru virsdiriģents Hermanis Eglītis, kurš to vadīja līdz 1990. gadam. Orķestrī muzicējuši un par nākamajiem galvenajiem diriģentiem un virsdiriģentiem kļuvuši Jānis Puriņš (no 1989. līdz 1992. gadam) un Māris Martinsons (no 1992. gada).  SPO koncertdarbībai un sadzīvei raksturīgs dzīvesprieks un entuziasms, ko no 1994. gada paspilgtina Gitas Ūdres vadītā deju grupa. SPO dalībnieki ir RTU un citu augstskolu studenti, kā arī dažādu mūzikas skolu audzēkņi un absolventi.Informācija un biļešu iepriekšpārdošana – RTU Studentu klubā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā un pirms koncerta. Biļešu cenas: 5 EUR zālē un 3 EUR balkonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tallinā uzstāsies Džastins Timberleiks

2025. gada 9. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies pasaules mēroga superzvaigzne Džastins Timberleiks. Mūziķis ir atgriezies uz skatuves pēc piecu gadu pauzes, un pirmo reizi uzstāsies I...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja