Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Muzeju nakts programma Piedzīvo 13 000 gadus vienā vakarā!

Atver Latvijas Nacionālā vēstures muzeja durvis!
Pirmo reizi Muzeju naktī atvērta visa Latvijas vēstures ekspozīcija un maināmo izstāžu zāles.
30 zālēs iespēja secīgā stāstā vienuviet iepazīt Latvijas vēsturi, sākot ar pirmo iedzīvotāju ienākšanu Latvijas teritorijā līdz pat mūsdienām, 21. gadsimtam, tā stiprinot nacionālo pašapziņu, lepnumu par savu zemi, tautu un valsti. Vakara gaitā visu ekspozīcijas zāļu durvis būs atvērtas un varēs izsekot, kā mainās laikmeti, notikumi, varas, ikdienā un svētkos lietojamie priekšmeti, māju un dzīvokļa interjers, kā veidojas mūsu tautas kultūrvēsturiskās vērtības, kas saglabājušas savu nozīmi līdz pat mūsdienām – tautas tērpi, rotas, Dziesmu svētki, literatūra, mūzika, māksla, valsts simboli.

Slepenās durvis aicinās ielūkoties izstādē Prāga caur slepenpolicijas objektīvu, kas tapusi sadarbībā ar Čehijas Republikas vēstniecību Latvijā.

Durvis uz naudas pasauli pavērs ieeju LNVM pastāvīgajā izstādē Nauda Latvijā.
Durvis uz latviešu tautu ievedīs izstādē Ceļā uz latviešu tautu, ļaujot izsekot sarežģītajam sentautu – kuršu, zemgaļu, sēļu, latgaļu un lībiešu konsolidācijas procesam.

Durvis uz nākotni ļaus ielūkoties Rīgas pils muzeja daļas (kastelas) rekonstrukcijas plānu autoru - arhitektūras biroju Sudraba arhitektūra un Mark arhitekti radītajos rekonstruētās Rīgas pils vizualizācijas attēlos, ļaujot iztēloties, kā tā izskatīsies pēc vērienīgo atjaunošanas darbu veikšanas. Muzejs ar Latvijas simtgadei veltītu izstādi plāno atgriezties Rīgas pilī 2018. gadā. Apmeklētāji aicināti rakstīt ieteikumus un novēlējumus muzejam, gatavojoties atgriezties un atkal iekārtot muzeju senajā mājvietā – Rīgas pilī.

Zīmēšanas studija bērniem Kas slēpjas aiz muzeja durvīm?
Gan mazie, gan lielie apmeklētāji varēs aplūkot dažādu vēstures periodu senlietas, izkārtotas kluso dabu kompozīcijās. Par sevi pārliecinātākie zīmētāji tās varēs skicēt. Būs arī iespēja izkrāsot īpaši Muzeju naktij sagatavotās krāsojamās lapas.

LNVM Muzeju nakts akcijā interesentus aicinās arī fotografēt, viņuprāt, interesantākos un nozīmīgākos ekspozīcijas priekšmetus un pievienot 1-3 fotogrāfijas muzeja sociālajos tīklos Twitter (@LV_vest_muzejs), Facebook (Latvijas Nacionālais vēstures muzejs), Instagram (@Nacionalais_vestures_muzejs) ar tēmturi #muz_nakts_LNVM. Trīs interesantāko fotogrāfiju autoriem tiks muzeja pārsteiguma balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja