Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Splendid Palace aicina noskatīties vairākas izcilas festivālu filmas

Noslēdzoties Rīgas Starptautiskajam kino festivālam un festivālam Baltijas Pērle, kinoteātris Splendid Palace regulārajā repertuārā iekļāvis vairākas filmas, kas festivālu ietvaros izpelnījušās īpašu ievērību, kā arī aicina skatītājus uz Latvijas simtgades filmu pirmizrādēm, informēja kinoteātra pārstāve Zane Arāja.

Jau šobrīd kinoteātrī ir skatāma režisora Martēna Provo 2017. gada filma Cita sieviete, kuru varējām baudīt festivālā Baltijas pērle, kā arī Aki Kaurismeki filma Cerības otra puse, kuru uz ekrāna redzējām Rīgas Starptautiskajā kino festivālā.

No 13. oktobra kinoteātris sāks demonstrēt vēl 2 festivāla Baltijas Pērle filmas – režisora Denija Stronga filmu Aiz Kraujas Rudzu laukā, kura sniedz ieskatu notikumos, kas veidoja vienu no pretrunīgākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem – Dž. D. Selindžeru.

Otra ir režisora Andreja Zvjaginceva filma Nemīlestība, kas tika izrādīta pirmajās Kannu kinofestivāla dienās un uzreiz iekaroja skatītāju sirdis un prātus, kārtējo reizi apliecinot, ka režisors Andrejs Zvjagincevs ir viens no veiksmīgākajiem pašreizējā Krievijas autorkino vidē.  Īpaši interesanta šī filma Latvijas skatītājam ir tādēļ, ka vienu no galvenajām lomām tajā atveido Latvijas aktieris Andris Keišs.

No 2. novembra Splendid Palace sāks demonstrēt Kannu Zelta palmas zaru ieguvušo Zviedrijas režisora Rubensa Oslunda filmu Kvadrāts. Šis ir gudrs, ironisks, smalks un inteliģents kino, kas ietver daudz provokāciju un intriģējošu jautājumu par civilizētās sabiedrības ētiskajām robežām.

Savukārt 3. novembrī sāks demonstrēt latviešu režisores Kristas Burānes pilnmetrāžas dokumentālo filmu Pasaka par tukšo telpu, kas savu pirmizrādi piedzīvoja Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā.

16. novembrī savu pirmizrādi Latvijā piedzīvos režisora Fransuā Ozona Kannu konkursa filma Dubultais mīlnieks. Ar šo filmu tiks godināts režisors 50. dzimšanas dienā.

Decembrī Splendid Palace sniegs iespēju skatītājiem noskatīties vēl 2 izcilas filmas – Berlīnes Zelta Lāča ieguvēju režisora Ildiko Enjedi filmu Par miesu un dvēseli un Mihaela Hanekes filmu Laimīgas beigas.

Ar īpašu lepnumu kinoteātris Splendid Palace šogad un arī turpmāk piedāvās saviem skatītājiem Latvijas simtgadei veltītās filmas. Šogad savas pirmizrādes kinoteātrī Splendid Palace svinēs režisores Ilonas Brūveres filma Ievainotais Jātnieks 24. oktobrī un režisora Askolda Saulīša filma Astoņas zvaigznes zīmīgajā 18. novembrī.

Biļetes uz filmām iespējams iegādāties www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja