Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VFS Films internetā bez maksas piedāvā noskatīties 20 gadu laikā studijā tapušās filmas

Studija VFS Films, kas kopš dibināšanas 1997. gadā bija pazīstama kā Vides Filmu studija, nupat nosvinējusi 20 gadu jubileju un piedāvā noskatīties tiešsaistē šajos gados uzņemtās filmas – sekojot studijas Facebook lapai, katru pirmdienu līdz pavasarim varēs iegūt saiti uz kādu no studijas agrīnajām filmām, kas septiņas dienas būs pieejama bez maksas, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Studijas VFS Films jubileja tika svinēta ballītē, kuras viesiem speciāli tika sagatavota jubilejas filma – pusstundu garš pārskats, kurā režisore Liene Linde asprātīgi apskatījusi un sastrukturējusi šajā laikā paveikto, režisors Dainis Kļava samontējis filmu fragmentus atbilstoši rakstam, bet kinozinātnieks Viktors Freibergs lasa filmas aizkadra tekstu. Jubilejas filmu var noskatīties portālā kinoraksti.lv (https://www.kinoraksti.lv/raksti/kinovesture/vides-filmu-studija-vfs-films-svin-20-381), un šajā apkopojumā minētas 37 dokumentālās filmas un viena spēlfilma, kas ietilpst studijas filmogrāfijā.

Daļu no VFS Films divdesmitgades ražas apskatā minētajām filmām turpmāk katru nedēļu būs iespējams noskatīties tiešsaistes platformā Vimeo, sekojot studijas VFS Films lapai facebook.com/vfsfilms. Studijas profilā katru pirmdienu tiks publicēta saite uz kādu no studijas agrīnajām filmām, un to septiņas dienas varēs skatīties bez maksas.

Pirmajā nedēļā ievietotā filma liecina par studijas VFS Films plašajiem starptautiskajiem sakariem un divām valstīm, ar ko šie sakari ir visciešākie – Lietuvu un Gruziju. Lietuviešu dokumentālā kino vidējās paaudzes klasiķis Audrius Stonis veidojis vairākas VFS Films producētas filmas, viņš šobrīd kopā ar producentu Uldi Cekuli un režisori Kristīni Briedi strādā arī pie Latvijas Simtgades filmas Laika tilti, bet VFS Films jubilejas kontekstā un pieminot februāra sākumā pāragri aizgājušo talantīgo lietuviešu operatoru Audriusu Kemeži (1973-2018), Vimeo platformā ievietota Stoņa režisētā dokumentālā filma Ramins (2011) – poētisks stāsts par gruzīnu brīvās cīņas veterānu un viņa cīņu ar pēdējo, visgrūtāk pieveicamo pretinieku – vientulību (links uz filmu - https://vimeo.com/30162045)

Pirmdien, 19. februārī, VFS Films piedāvās saiti uz nākamo filmu – režisores Lailas Pakalniņas dokumentālo komēdiju Sniegs (2012), kas apspēlē latviešu kaislību uz kalnu slēpošanu, lai gan augstākais kalns Latvijā sasniedz nieka 300 metrus virs jūras līmeņa un sniega Latvijas ziemās vairs tikpat kā nav. Šīs filmas esenci vēl skaidrāk pauž angliskais nosaukums Snow Crazy...

1997. gadā dibinātā studija VFS Films ir neatkarīga, aktīva un starptautiski novērtēta filmu un TV raidījumu producēšanas kompānija, kuras sākotnējais fokuss uz dabas un vides filmām gadu gaitā izvērties par profesionālu prasmi stāstīt vizuāli izcilus un saturā bagātus stāstus par cilvēkiem, vēsturi un sabiedrību. Studijas nelielais kodols piesaista dažādus kinovides profesionāļus uz atsevišķiem darbiem, attīsta nopietnu starptautisku sadarbību un veido filmas, kas regulāri piedalās nozīmīgākajos pasaules dokumentālā kino festivālos. Studija iestājusies apvienībā European Documentary Network, veiksmīgi sadarbojas ar vadošajām Eiropas TV sabiedrībām.

 

Top komentāri

>:_0
&
Tfu ! Jāpierakstās "ģīmja grāmatā " ! Ejiet ... !!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja