Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Amsterdamas dokumentālo filmu forumā tiks prezentēta Viestura Kairiša filma Tukšums

No vairāk nekā 800 pieteiktajiem filmu projektiem studijas Mistrus Media) topošā dokumentālā filma Tukšums (režisors Viesturs Kairišs, pētniece, sociālantropoloģe Dace Dzenovska) atlasīta dalībai vienā no ievērojamākajiem dokumentālā kino notikumiem - Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla (IDFA) forumā, informēja filmas veidotāji

Līdzās 55 citiem dokumentālā kino projektiem filmas Tukšums radošajai grupai būs iespēja iepazīstināt ar filmas stāstu potenciālos sadarbības partnerus un prezentēt topošo filmu starptautiskajam kino izplatītāju tirgum.

Filma Tukšums ir dokumentāla eseja, kas reflektētu par dzīves un darba telpas tukšumu un tā jēdzienisko izpratni sociāli ekonomisko procesu rezultātā gan Austrumeiropā, gan Rietumeiropā. Dokumentālā filma stāsta par vietām Latvijā, Itālijā, Vācijā, Rumānijā un Lielbritānijā, kur globālā kapitālisma telpisko izmaiņu rezultātā reģioni zaudē cilvēku resursus, skolas, pakalpojumus un infrastruktūras.

Lai arī izmaiņas dažādu Eiropas reģionu sociālekonomiskajos apstākļos ir nedaudz atšķirīgas, filma uzrāda, ka tās savā būtībā ir globālu procesu, nevis konkrētu valstu vai neveiksmīgas reģionālās politikas rezultāts.

“Ar šo poētisko filmu pētīsim un parādīsim iztukšošanas procesa jēgu, fiksēsim, kas notiek ar dzīvi, ja apkārt ir tukšums, kāds ir šīs tukšās vides ritms, skaņa, sajūta? Kādi bija procesi, kas radīja tukšumu? Kādi dzīves modeļi no jauna parādās tukšajās pilsētās, ciemos, rūpniecības rajonos? Kādu jaunu dzīvi var redzēt vietās, kur vecā dzīve beidzas?” filmas galvenos jautājumus atklāj tās veidotāji.

Amsterdamas dokumentālo filmu festivāls (International Documentary Filmfestival Amsterdam) šogad norisināsies jau 32. reizi. Tas ir viens no lielākajiem un prestižākajiem festivāliem, kas ik gadu pulcē dokumentālā kino profesionāļus, kā arī pasaules mēroga kino izplatītājus.

Filmas Tukšums režisors ir Viesturs Kairišs, scenārija autore - sociālantropoloģijas pētniece Dace Dzenovska. Filmas producenti Gints Grūbe, Elīna Gediņa–Ducena (Mistrus Media). Filma top sadarbībā ar filmu studiju Dash Film. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja