Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 6. VI - 13. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Rocketman

@@@@

Režisors Deksters Flečers. Lomās Ričards Medens, Trons Edžertons u. c.

Vitālas enerģijas piepildīta filma, kas tikko ar vērienu tika pirmizrādīta Kannu festivālā. Pirmizrādē piedalījās Eltons Džons – filmas galvenā varoņa prototips un darba producents. Kaut Rocketman šķietami ekspluatē Bohēmista rapsodijas svaigi iemīto taku, tas ir vairāk pārliecinošs, kaut arī uzbūvē līdzīgs darbs. Proti, stāsts par jauna cilvēka ceļu līdz popkultūras elka statusam, krišanu atkarību un toksisku attiecību bezdibenī. Rocketman pārliecinošā kārts ir Eltona Džona lomas atveidotājs Tārons Edžertons. Izcila izklaide!

 

Ričards atvadās

@@@ 

Režisors Veins Robertss. Lomās Džonijs Deps, Rons Livingstons u. c.

Ai, laiks, ko tu dari ar cilvēku... Džonijs Deps, šķiet, tik tikko vēl stilīgo režisoru Bērtona un Džārmuša filmu aktieris, vēlāk – Karību jūras pirāts. Filmā Ričards atvadās viņš tēlo universitātes profesoru, kuram laika ir atlicis ne vairāk par pusgadu. Pēc iznīcinošās ziņas (vēzis) saņemšanas profesors radikāli mainās attiecībās ar studentiem, kolēģiem un ģimenes locekļiem: lauž barjeras un pārkāpj noteikumus. Sižets raisa smeldzi, taču var diskutēt, vai Džonijs Deps, kurš spēlē ar laisku profesionālismu, ir labākā izvēle šai lomai.

 

Skaistule un suņi

@@@

Seanss Kino Augusts 6.VI plkst. 18.30

Varbūt ir laiks atklāt jaunu kinovietu? Kopš pavasara Kaņepes Kultūras centrā darbojas Augusta Sukuta vārdā nodēvētais kinoteātrītis. Filmas, kuras ir skatāmas Kino Augusts, ģeogrāfiski un stilistiski dažādo Rīgas kinoteātru piedāvājumu. Lūk, Tunisijas un Francijas kopražojuma filma Skaistule un suņi, kas tikusi izrādīta Kannu kinofestivālā pirms diviem gadiem un ir saņēmusi balvas vairākos citos festivālos. Studentu ballīte, kurā Mariama iepazīstas ar puisi, ir tikai sākums dramatiskiem notikumiem nakts garumā.  

 

Ma

@@ 

Režisors Teits Teilors. Lomās Oktāvija Spensere, Diāna Silversa, Džuljeta Lūisa, Lūks Evanss u. c.

Nekad nelūdziet svešiniecēm jums palīdzēt nopirkt alkoholu, arī tad, ja neesat sasnieguši pilngadību. Ar šādu lūgumu filmā Ma sākas jauniešu grupiņas nelaimes. Nonākuši izpalīdzīgās afroamerikāņu kundzītes Sjū Enas mājā, viņi ir nokļuvuši neprognozējama ļaunuma telpā. Aktrise Oktāvija Spensere (Oskara laureāte par lomu filmā Kalpone/ The Help (2011)) drosmīgi maina imidžu, spēlējot divdabīgo Sjū Enu, kuras monstrozajās izpausmēs ir vainojamas bērnības traumas. Šīs šausmu filmas režisors Teits Teilors ir uzņēmis arī Kalponi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja