Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Foto: Ar stāvovācijām aizvadīta Ginta Zilbaloža animācijas filmas Straume pirmizrāde

Pulcējot pašmāju slavenības un kino mīļus, plašā skatītāju lokā Splendid Palace pirmizrādi piedzīvo Ginta Zilbaloža animācijas filma Straume, kas no šodienas priecēs skatītājus kinoteātros visā Latvijā

Ilgi gaidīto pirmizrādi apmeklēja vairāk nekā 1700 cilvēku, kuri pēc filmas noskatīšanās savu sajūsmu pauda ar nerimstošām stāvovācijām. Pēc aizraujošā seansa filmas komanda un viesi pulcējās fon Stricka villā, svinīgā gaisotnē baudot īpašu Straumes kūku un ļaujoties siltām un draudzīgām sarunām.

“Nacionālā pirmizrāde bija ārkārtīgi saviļņojošs notikums, jo beidzot filmu parādījām saviem draugiem, paziņām, ģimenēm un vietējai auditorijai. Pirmās atsauksmes liecina, ka Straume Latvijas skatītāju uzrunā ļoti spēcīgi. Šorīt mēs ar režisoru turpinām saņemt daudz siltu vārdu par to, cik lielu iespaidu filma uz skatītājiem atstājusi. Tāpat priecē, ka interese par filmu ir ļoti liela un cilvēku straumes plūst uz kinoteātriem,” – stāsta producents Matīss Kaža.

Filmas galvenais varonis Kaķis ir izteikts vientuļnieks. Kad viņa mājas tiek iznīcinātas milzu plūdos, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem – Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu. Viņi ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties izdzīvot, sadarboties un pielāgoties jaunajai cilvēku neapdzīvotajai pasaulei.

Ginta Zilbaloža darbs ir pēdējā laika vērienīgākā Latvijas kino starptautiskā sensācija – filma demonstrēta prestižajā Kannu kinofestivāla programmā Īpašais skatiens kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, ieskaitot žūrijas un skatītāju balvu un Melburnas Starptautiskajā kino festivālā mākslas darbs izpelnījies arī īpašu žūrijas atzinību un naudas balvu. Tāpat Straume piesaistījusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību, tādēļ jau šoruden to sāks demonstrēt kinoteātros ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet.

Latvijas kino ekspertu komisija vienbalsīgi lēmusi izvirzīt filmu kā Latvijas oficiālo pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Labākā starptautiskā filma.

Filmu finansiāli atbalsta Nacionālais kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Eurimages, Francijas Nacionālais kino centrs, Latvijas Televīzija, Arte un Canal+, kā arī dažādi reģionālie fondi un atbalsta programmas Francijā un Beļģijā. Darbs tapis studijās: Dream Well Studio (Latvija), Sacrebleu Productions (Francija) un Take Five (Beļģija).

Straumes radošo kodolu veido režisors, producents, scenārists un mākslinieks Gints Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss (Ron Dyens) un Gregorijs Zalkmans (Gregory Zalcman), skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass (Gurwal Coïc-Gallas), galvenais animators Leo Silī-Pelisjē (Léo Silly-Pélissier), mūzikas autori Gints Zilbalodis un Rihards Zaļupe, kā arī vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja