Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Foto: Top jauns seriāls par latviešu mītiem un spoku stāstiem

Producēšanas kompānija KMM Visuals kopā ar tehnoloģiju uzņēmumu Tet sāk darbu pie jauna seriāla Briesmīgi stāstiņi filmēšanas, kas pirmizrādi Tet TV+ platformā piedzīvos 31. oktobrī – Halovīnā jeb Visu svēto dienas priekšvakarā

Astoņu sēriju garumā, sapludinot šausmu un trillera žanru ar komēdijas elementiem, skatītāji iepazīs sen aizmirstus un, iespējams, nedzirdētus latviešu mītus un spoku stāstus.

Scenārija autori, kanādietis Naidžels Līdbiters (Nigel Leadbitter) un latvietis Māris Broks, katru no epizodēm veltījuši atsevišķam stāstam ar savu sižeta līniju un varoņiem. Seriālam piesaistīti astoņi dažādi režisori – Jānis Ābele, Roberts Kuļenko, Tīna Zariņa, Reinis Ūbele, Gatis Ungurs un citi, kas kopā ar aktieriem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem apspēlēs Jumpravas, Vadātāja, Lietuvēna, Pīķa dāmas un daudzu citu latviešu mitoloģijā pazīstamu tēlu stāstus.

"Šausmu filmu žanrs latviešu kino industrijā līdz šim nav bijis plaši pārstāvēts. Mīti un spoku stāsti ir iesakņojušies mūsu tradīcijās, tāpēc vēlējāmies tos atdzīvināt mūsdienīgā un izklaidējošā veidā. Veidojot šo seriālu, gribējām parādīt, cik daudzveidīga ir latviešu kultūra, kas bagāta ar unikāliem tēliem un mītiskiem stāstiem, par kuriem jaunākā paaudze, iespējams, pat nebūs dzirdējusi," stāsta viens no scenārija autoriem Māris Broks.

Katras sērijas sižeta līnija atklāj atsevišķu stāstu par latviešu mitoloģijas būtnēm un to satikšanos ar dažādiem stāsta varoņiem, kā arī atklāj negaidītus un biedējošus notikumus, kuros iekuļas stāsta varoņi.

Remontējot vecu māju, jauns pāris noņem iepriekšējo īpašnieku izliktās aizsargzīmes, kas ēku bija aizsargājušas pret ļaunu garu – Lietuvēnu; pārgājienā pa purvu divi brāļi sastop Vadātāju, kas liek pieņemt vairākus lēmumus, riskējot ar savām dzīvībām; jauniešu atpūta pārtop par asiņainu traģēdiju, kad tiek izsaukta Pīķa dāma; muižas īpašnieks, cenšoties pārdot ēku, sastop neopagānu raganas un drīz vien satiekas ar īsto muižas īpašnieci – Jumpravu.

Seriāla filmēšana norisināsies vairākās Latvijas vietās. Lomās daudzveidīga aktieru un sabiedrībā pazīstamu cilvēku komanda: komiķis un šovu vadītājs Valters Krauze, influencere, muzikālā šova Balss maskā uzvarētāja Nansija Garkalne, aktieri Uldis Siliņš, Igors Šelegovskis, Krišjānis Strods, Bruno Bitenieks un daudzi citi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja