Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaudīgi un saliedēti. Festivāla Patriarha rudens filmu skatēs iepazīstinās ar jaunajiem audiovizuālās mākslas profesionāļiem

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla “Patriarha rudens” laikā skatītājiem tiks piedāvātas trīs jauno audiovizuālās mākslas profesionāļu filmu skates, ļaujot iepazīties ar darbiem, kas tapuši 2023. gadā, informēja LKA pārstāve Aija Lūse.

Uz I un II filmu skati skatītāji tiks aicināti 3. un 4. oktobrī plkst. 19.00 LKA Nacionālajā filmu skolā, savukārt 5. oktobrī plkst. 19.00 III filmu skate tiks demonstrēta kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē.

"Šogad festivālā lielu uzsvaru liekam arī uz LKA Nacionālās filmu skolas kino skatēm. Tajās iekļauti mākslinieciski spēcīgākie studentu darbi, kurus var raksturot ar vārdiem “uzdrošināšanās” un “nebaidīšanās”. Tā ir uzdrošināšanās un nebaidīšanās meklēt savu īpašo kino valodu, vienlaikus būt pašironiskiem, kā arī runāt par problēmām, kas ir svarīgas ne tikai pašiem autoriem, bet visai sabiedrībai kopumā. Centīsimies arī vairāk integrēt un savest kopā jaunos filmu veidotājus ar jau esošajiem kino profesionāļiem, tāpēc vienu filmu skati esam ieplānojuši izrādīt Splendid Palace īpašā seansā." Filmu skates raksturo LKA prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā Dāvis Sīmanis.

I filmu skates programmā 3. oktobrī plkst. 19.00 LKA Nacionālajā filmu skolā iekļautas piecas filmas: attiecību drāma un pieaugšanas stāsts Brūces paraugs (rež. Renāte Saulīte), esejas filma Siltumnīca (rež. Uģis Olte), komēdija ar fantastikas elementiem Pazudušo mantu birojs (rež. Edvards Mikāls), attiecību drāma ar komēdijas elementiem Pagaidām (rež. Amanda Grīnberga) un gleznas ekranizācija Pienzupa (rež. Līna Brauna).

II filmu skatē 4. oktobrī plkst. 19.00 LKA Nacionālajā filmu skolā tiks izrādītas šādas filmas: maģiskā reālisma stāsts Radi raidi (rež. Uģis Olte), absurda drāma Maniaectomia (rež. Alvīna Jansen), psiholoģiskā drāma Sveši mežā (rež. Anete Dance), esejas filma Pupuķis (rež. Dāvis Gauja) un laikmetīgā pasaka Ziemeļpols (rež. Roberts Vanags).

III filmu skatē 5. oktobrī plkst. 19.00 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē skatītājiem būs iespēja redzēt "akmens sejas" komēdiju Balto kuģu sirdis (rež. Edgars Kaupers), drāmu/ komēdiju Katastrofa (rež. Daniils Silovs), krimināldrāmu Dusa (rež. Dāvis Gauja), absurda traģēdiju Slima suņa murgi (rež. Ķīna Tabaka) un drāmu/ pieaugšanas stāstu Jaunības experti (rež. Betija Zvejniece).

"Spītējot globālām kataklizmām, ir paveikts daudz – spraigā mācību procesā pakāpeniski atklāti filmu veidošanas ceļi, kas – nu jau tas, cerams, nav noslēpums – cieši saistīti ar sevis un pasaules izzināšanas procesu, un rezultātā radīti daudzi ievērības cienīgi darbi. Ir izveidojies jaudīgs un saliedēts filmdaru pulciņš, no kura nākotnē var gaidīt lielas lietas. Potenciāls jums noteikti ir." LKA Nacionālās filmu skolas vadītājs Jānis Putniņš par jauno profesionāļu veikumu.

Biļetes uz I un II filmu skati LKA Nacionālajā filmu skolā iespējams iegādāties https://ticketshop.lv/, savukārt uz III filmu skati – kinoteātra Splendid Palace kasē vai mājaslapā www.splendidpalace.lv 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja