Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kinoteātrī Splendid Palace uzstādīts jaunākās paaudzes lāzera kinoprojektors

Kinoteātra Splendid Palace iegādātais un Lielajā zālē uzstādītais pasaules līmeņa klases tehnoloģijas digitālais kinoprojektors nodrošina izcilu attēla kvalitāti. Šis lāzera kinoprojektors ir arī videi draudzīgāks un ievērojami energoefektīvāks.

Uzstādītais digitālo projektu nozares pasaules līderuzņēmuma Barco ražotais 4K izšķirtspējas RGB lāzera kinoprojektors kinoteātrī uzstādīts 12 gadus nokalpojušā digitālā DCP lampu projektora KINOTON vietā.  

"Šis ir liels tehnoloģisks notikums kinoteātrim," uzsver Splendid Palace vadītāja Ieva Sīpola. "Jaunais Barco lāzera kinoprojektors nodrošina augsti kvalitatīvu attēlu. Ceru, ka skatītāji, apmeklējot Splendid Palace, pateicoties spilgtākam un labākam attēlam, iegūs iespaidīgu un neaizmirstamu kino vizuālo baudījumu. Tā ir lieliska dāvana mūsu kinoskatītājiem, sagaidot kinoteātra Splendid Palace 100. dzimšanas dienu 30. decembrī."

Pāreja no lampu kinoprojektora ar augstu elektroenerģijas patēriņu un dārgām cikliskām lampu maiņām  uz lāzerprojektoru krietni samazinās kinoteātra elektroenerģijas un plānoto apkopju izmaksas. Jaunākās paaudzes tehnoloģijas iekārta ir energoefektīva, videi draudzīgāka un vienkāršāk lietojama.

Jaunais lāzera kinoprojektors nodrošina asu, krāsām bagātīgu konsekventu kino attēla kvalitāti. Demonstrējamā attēla kvalitātes uzlabošanai uzstādīts tika arī jauns, 4K filmu demonstrēšanai speciāli izstrādāts, kinoekrāns ar mikro perforāciju, uzlabojot arī aiz ekrāna izvietoto apskaņošanas sistēmu skaņas kvalitāti. 

Kopējās investīcijas kinoteātra Lielās zāles projektora, ekrāna nomaiņas un citas tehnikas uzlabojumos ir 134 900 EUR (bez PVN). 

Turpinot investīcijas energoefektivitātē, šoruden SIA Rīgas nami ir noslēguši arī līgumu par apgaismojuma kā pilna servisa pakalpojumu ar SIA RCG Lighthouse. Pakalpojums ietver visu kinoteātrī esošo 1000 spuldžu nomaiņu uz energoefektīvām LED spuldzēm, kas būtiski samazinās kinoteātra elektroenerģijas patēriņu un dos ietaupījumu gadā 7800 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja