Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pārdzīvot 2049. gadu

Aktieris Raiens Goslings par filmu: cilvēce gandrīz ir nonākusi savā beigu punktā.

Kanādiešu režisora Denī Vilnēva veidotajā futūristiskajā spriedzes filmā Pa asmeni skrejošais 2049 galvenā loma ir uzticēta viņa tautietim, Oskaram nominētajam aktierim Raienam Goslingam, kurš savu spēlēto varoņu klāstu ir papildinājis ar policistu K.

 

Vai jūs atceraties, kādi bija jūsu pirmie iespaidi par pirmo Pa asmeni skrejošo?

Es biju apmēram 14 gadu vecs, tas, manuprāt, bija 12 gadu pēc oriģināla iznākšanas uz ekrāniem. Līdz ar to mans pirmais iespaids bija sapratne, cik lielu ietekmi tas ir atstājis uz daudz ko no tā, ko es augot esmu skatījies un klausījies.

Kā jūs domājat, kāpēc filma joprojām ir saglabājusi savu kulta statusu?

Tā ir filma, kas nelaiž vaļā. Tā prasa jums uzdot jautājumus par to, ko nozīmē būt cilvēcīgam. Tā liek jums apšaubīt jūsu spēju atšķirt varoni no nelieša. Tā ir murgaina nākotnes vīzija, kas kaut kādā veidā ir pamatota un reāla un šķiet iespējama, un, tā kā tā tiek parādīta kā romantisks sapnis, tā paliek ar tevi. Laiks savā ziņā ir pierādījis tā unikalitāti.

Sakiet, kas ir K, kad mēs viņu pirmo reizi satiekam filmā?

Filma sākas 30 gadu pēc tiem notikumiem, ar kuriem ir beigusies pirmā. Pasaule ir kļuvusi par daudz skarbāku un izolētāku vietu. Rezultātā pa asmens skrejošā profesija ir kļuvusi daudz sarežģītāka. Es spēlēju varoni, vārdā K, kurš, kad mēs viņu satiekam pirmo reizi, ir dziļi iegrimis šajos sarežģījumos un izolācijā.

Pastāstiet, kā jūs iejutāties savā varonī. Kā jūs sagatavojāties lomai?

Viena no galvenajām lietām, ko es centos darīt, bija pavadīt pēc iespējas vairāk laika filmēšanas laukumā, kamēr mēs filmējām un pirms tam, lai uzturētos šajā pasaulē. Viņi bija izveidojuši gandrīz pilnībā jaunradītu vidi. Tas bija patiešām iespaidīgi, un es jutu nepieciešamību pavadīt pēc iespējas vairāk laika šeit, lai es varētu kaut kādā veidā šo vidi normalizēt.

Pastāstiet par Denī Vilnēvu kā režisoru kopumā, viņa režijas stilu, kā viņš strādā ar aktieriem un filmēšanas grupu un ko viņš ienesa šajā projektā tādu, ko nevarēja ienest neviens cits režisors.

Viņam bija liela godbijība un cieņa pret oriģinālu. Bet viņš nekad neļāva tam iebiedēt sevi. Viņš izmantoja savu apbrīnu un pārvērta to iedvesmā. Es domāju, ka tādējādi viņš iedvesmoja mūs visus darīt to pašu.

Kā jūs raksturotu filmas sākumu?

Filmas sākumā ir tāda pati diena kā jebkura cita diena. K tiek nosūtīts, lai atlaistu negodīgu replikantu. Viņš netīši atklāj noslēpumu, kas galu galā liek viņam un auditorijai apšaubīt visu, ko domājuši, ka zina.

Pastāstiet par sadarbību ar Harisonu Fordu. Kāda bija šī pieredze, un vai jūs no viņa kaut ko iemācījāties?

Harisons ir lielisks aktieris. Tam, kāpēc lielākā daļa viņa filmu ir kļuvušas ikoniskas un kāpēc tik daudzas no tām tiek pārskatītas pēc kāda laika, ir iemesls. Viņš ir nemainīgs lielums visos šajos vienādojumos. Ir daudz veidu, kā spēlēt katru konkrēto ainu, bet, strādājot ar Harisonu, jūs saprotat, ka ir tikai viens lielisks veids, kā to darīt, un viņš to jau ir izdomājis pirms jebkura cita.

Kas jums bija visizaicinošākais šajā filmā?

Visizaicinošākais man bija palīdzēt atrast veidu, kā radīt identitāti šai filmai, kas vienlaikus ir gan nošķirta no oriģināla, gan arī dabisks tā paplašinājums.

Vai varat pastāstīt vairāk par šo pasauli, kurā notiek filmas darbība?

Lietas ir kļuvušas daudz sliktākas. Vide ir kļuvusi toksiska, pasaule kopumā ir neviesmīlīgāka. Cilvēki… knapi dzīvo, viņi vienkārši izdzīvo. Cilvēce gandrīz ir nonākusi savā beigu punktā.

Izmantoti Alcon Entertainment materiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja