Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Producents: Filma Ātrie igauņu puiši bijusi veiksmīga gan Igaunijā, gan Latvijā

Ātrie igauņu puiši šogad Igaunijā bijusi visapmeklētākā filma, to noskatījušies apmēram 100 000 cilvēku, un tas Baltijas tirgum ir visai nopietns skaitlis, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas producentu kompānijas Film Angels Productions pārstāvis Jānis Kalējs.

Šī filma ir Igaunijas, Somijas un Latvijas kopražojums. Filmas uzņemšana norisinājusies Igaunijā un Somijā, taču no Latvijas piedalījies operators Aigars Sērmukšs, kā arī producents, tātad divi no trim galvenajiem filmas veidotājiem, sacīja Kalējs. Filma ļoti veiksmīgi izrādīta Igaunijas un Latvijas kinoteātros, bet tagad to var noskatīties platformā Shortcut. Turklāt filmu Ātrie igauņu puiši vēl demonstrēs Latvijas Televīzijā, kas iegādājusies tiesības to rādīt divas reizes. Notiek arī sarunas par filmas Ātrie igauņu puiši iekļaušanu Netflix repertuārā.

Tomēr pagaidām vēl nevar teikt, ka šis projekts dotu lielu peļņu, norādīja Kalējs. Taču no kino nomas viedokļa Latvijā un Igaunijā to var nosaukt par veiksmīgu.

"Pirmkārt, Puiši ir komēdija, viens no drošākajiem žanriem panākumu gūšanas ziņā. Turklāt galvenajam producentam igaunim Kristianam Taskam jau ir bijusi pieredze gan attiecībā uz komēdijām, gan kases ieņēmumiem. Tā kā projekts ir plusos, taču peļņa, protams, nav liela. Es nesūdzos, vienkārši mums tirgus ir ļoti mazs. Ja tirgus būtu lielāks, tad arī peļņu no nomas varētu uzskatīt par finansiālu veiksmi," paskaidroja Kalējs.

Šajā kinoprojektā Film Angels Productions bija līdzproducents un atbilstoši savam ieguldījumam tai pienākas procenti no filmas ieņēmumiem. Biežāk kompānija ir producēšanas pakalpojumu sniedzējs. "Tādā gadījumā mēs padarām savu daļu darba, mums par to maksā un pasaka paldies, taču tālāk tas jau vairs nav mūsu produkts, un no tā pelna pamatproducenti. Protams, mēs biežāk gribētu būt tieši līdzproducenti, tad ir vēl ir arī cerības uz filmas panākumiem, kā gadījumā ar Ātrajiem igauņu puišiem," sacīja Kalējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja