Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tumšā Visuma spožās zvaigznes

Amerikāņu kinostudija Universal Pictures restartē klasiskos briesmoņu tēlus jaunās skaņās.

Ar režisora Aleksa Kurcmana veidoto piedzīvojumu filmu Mūmija tiek iesākta Dark Universe filmu sērija, kuras mērķis ir atdzīvināt klasiskos Universal briesmoņu tēlus mūsdienu kinematogrāfā, iesaistot šajā procesā pazīstamus aktierus un režisorus. Šī gada filma ir "restartējusi" leģendāro kinodarbu Mūmija (The Mummy, 1932). Tās režisors bija Karls Froinds, kurš pazīstams kā vācu ekspresionisma šedevra, Frica Langa mēmās filmas Metropole (Metropolis, 1927) operators.

Šis 1932. gada kinodarbs tapis desmit gadu pēc tam, kad britu arheologs Hovards Kārters kopā ar izrakumu finansētāju Džordžu Herbertu atklāja ieeju Tutanhamona kapenēs un turpmākie notikumi deva impulsu leģendai par faraonu lāstu. Pēc tam mūmiju tēli ir saistījuši kino veidotāju prātu vairāku desmitgadu ilgumā. 1999. gadā iznāca režisora, scenārista un producenta Stefana Sommera īstenotās Mūmijas triloģijas pirmā filma, kurā galveno lomu spēlēja Brendans Freizers.

Īpašu muzikālo tēmu Dark Universe filmu sērijai radījis komponists Denijs Elfmans, kurš vairāk nekā trīsdesmit gadu sadarbojies ar amerikāņu režijas klasiķi Timu Bērtonu – sākot no Edvarda Šķērroča (Edward Scissorhands, 1990) un beidzot ar abiem Betmeniem. "Es esmu izaudzis ar briesmoņiem," atzīst komponists, kurš ar prieku pieņēmis šo piedāvājumu. "Šie ikoniskie Universal briesmoņi bija gandrīz kā mana ģimene. Bez viņiem es vienkārši nebūtu tāds, kāds esmu tagad," viņš piebilst.

Nākamais projekts Dark Universe filmu sērijā būs Frankenšteina līgava (Bride of Frankenstein), kura pirmizrādi piedzīvos 2019. gada 14. februārī. Runā, ka titulvaroni šajā kinodarbā varētu atveidot Holivudas zvaigzne Andželīna Džolija. Jau tagad viena no lomām šajā filmā uzticēta spāņu aktierim Havjeram Bardemam, kurš šobrīd skatāms Karību jūras pirātu franšīzes piektajā filmā Salazara atriebība, kurā spēlē kapteiņa Džeka Sperova niknāko ienaidnieku.

Filmas Frankenšteina līgava režisors būs Bils Kondons, kura jaunākais kinodarbs ir pasakas ekranizācija Skaistule un briesmonis (Beauty and the Beast, 2017) ar Emmu Vatsoni un Denu Stīvenu galvenajā lomā. Viņa veidoto filmu vidū ir arī divas Krēslas franšīzes sērijas Rītausma (2011) un Rītausma. Otrā daļa (2012). Galu galā Bils Kondons ir izpelnījies Amerikas Kinoakadēmijas balvu Oskars kā paša režisētās filmas Dievības un briesmoņi (Gods and Monsters, 1998) scenārija autors.

Savukārt Havjera Bardema kolēģis un Tima Bērtona cīņu biedrs aktieris Džonijs Deps piedalīsies Dark Universe filmu sērijas projektā Neredzamais cilvēks (The Invisible Man), kuram uz lielajiem ekrāniem vajadzētu nonākt pēc trim gadiem. Visus iecerētos Dark Universe filmu sērijas kinodarbus apvieno slepenā organizācija Prodigium, kuru vada doktors Henrijs Džekils. Šo varoni atveido austrāliešu aktieris, bijušais "gladiators" un Amerikas Kinoakadēmijas balvas Oskars ieguvējs Rasels Krovs.

Vairāk informācijas par šo filmu sēriju var lasīt interneta vietnē www.darkuniverse.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja