Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Video: Publicēts Ginta Zilbaloža starptautiski atzītās animācijas filmas Straume treileris

No 29. augusta kinoteātros visā Latvijā varēs noskatīties vienu no šī gada gaidītākajiem kino notikumiem – pasaulē godalgoto Ginta Zilbaloža animācijas filmu Straume/Flow. Filma, kas vēsta par Kaķa piedzīvojumiem milzīgu plūdu laikā, ar stāvovācijām uzņemta šāgada Kannu kinofestivālā. Kamēr gaidām filmas nacionālo pirmizrādi, iespēja noskatīties treileri

Animācijas filmas Straume galvenais varonis Kaķis ir izteikts vientuļnieks. Kad viņa mājas iznīcina milzu plūdi, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem. Lai izdzīvotu, Kaķim būs jāiemācās sadarboties. Kopā ar Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu viņš ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties pielāgoties jaunajai, cilvēku neapdzīvotajai pasaulei. 

Ginta Zilbaloža animācijas filma Straume/Flow  ir pēdējo laiku lielākā Latvijas kino starptautiskā sensācija – filma tika demonstrēta prestižā Kannu kinofestivāla konkursa programmā Īpašais skatiens kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, to skaitā žūrijas un skatītāju balvu. Filma guvusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību un, sākot no šī rudens, to demonstrēs kinoteātros daudzviet pasaulē, tai skaitā ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet. Filmā Straume animācijas nākotni saskata pasaulē slavenais režisors Giljermo del Toro (Guillermo del Toro), kurš par filmu izteicies platformā X.

Gaidot filmas Latvijas pirmizrādes tuvošanos, režisors Gints Zilbalodis saka: “Ļoti priecājos, ka pati pirmā vieta pasaulē, kur filma Straume tiks plaši izrādīta kinoteātros, ir Latvija. Pie filmas piecus gadus strādāja ļoti talantīgi mākslinieki gan no Francijas, gan no Beļģijas, bet visam pamatā bija tieši komanda no Latvijas. Filma Straume tika veidota kā audiovizuāla pieredze, kas ir jāredz uz lielā ekrāna. Stāsta pamatā ir man pašam personīga pieredze. Es uzskatu, ka tieši caur personīgo mākslā var sasniegt kaut ko universālu, kas var uzrunāt skatītājus no dažādām paaudzēm un kultūrām.”

Šoruden filma turpinās ceļu, piedaloties vairākos būtiskos pirmklasīgos kinofestivālos no Eiropas līdz Āzijai un Ziemeļamerikai, un filmas komanda tic, ka filmas līdzšinējie starptautiskie panākumi ļaus latviešu filmai beidzot aizsniegties līdz Oskara balvai.

“Filma ir izcili piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem – tajā galvenā komunikācija notiek ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem, krāsām, ainavām, emocijām, tādēļ izteiktu dialogu filmā nav, kas attiecīgi ļauj katram izjust pilnu sajūtu spektru un iejusties galveno varoņu ādā. Turklāt, kas būtiski, Straume aplūko vairākus šībrīža laikmetam atbilstošus tematus, piemēram, rūpes par dabu un vidi mums apkārt, tādēļ filma jaunākajai auditorijai var kalpot par lielisku materiālu savstarpējo attiecību un apkārtējās pasaules izziņai,” uzsver filmas producents Matīss Kaža.

Filmas Straume galvenajā radošajā komandā ir režisors, producents, scenārists un mākslinieks Gints Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss (Ron Dyens) un Gregorijs Zalkmans (Gregory Zalcman), skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass (Gurwal Coïc-Gallas), galvenais animators Leo Silī-Pelisjē (Léo Silly-Pélissier), mūzikas autori Gints Zilbalodis un Rihards Zaļupe, vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.

Filmas Straume pirmizrāde notiks 28. augustā kinoteātrī Splendid Palace, un biļetes uz to jau šobrīd ir pieejamas Biļešu servisa mājaslapā. Kinoteātros un filmu demonstrēšanas vietās visā Latvijā filma Straume tiks demonstrēta no 29. augusta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja