Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākusies balsošana par konkursa Ceļojums uz operu esejām

13. aprīlī LNO Eiropas Operas dienas pasākumu ietvaros viesojās trīsdesmit 9. līdz 12. klases skolēni no visas Latvijas – konkursa Ceļojums uz operu pirmās kārtas uzvarētāji. Viņi iepazinās ar operas ēku, tās vēsturi un šodienu, tikās ar galveno diriģentu Mārtiņu Ozoliņu un noskatījās Žorža Bizē operas Karmena izrādi.

Līdz 22. aprīlim jaunieši iesūtīja esejas par redzēto un dzirdēto. Iespaidi par izrādi bijuši ļoti dažādi – no pilnīgas sajūsmas līdz skarbai nepatikai. Ar konkursa finālistu esejām var iespazīties šeit:

Konkursa otrās kārtas darbus vērtēs LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, LNO valdes locekle Daina Markova, operdziedātāja Kristīne Zadovska, muzikologs Mikus Čeže, laikraksta Diena mūzikas žurnāliste Inese Lūsiņa.
Divi labāko eseju autori katrs saņems balvā ceļojumu divām personām uz Itāliju.

Eseju konkursa trešās līdz septītās vietas ieguvēji, kā arī interneta balsojuma uzvarētājs iegūs biļetes uz Latvijas Nacionālās operas izrādēm. Nobalsot par labāko eseju internetā iespējams šeit: Balsojums notiek līdz 6. maijam.

10.maijā Eiropā svinēs starptautisko Operas dienu, kuras devīze šogad ir "Ceļojums uz Operu" (Journey to the Opera). Eiropas Operas dienas notiek kopš 2007. gada. To mērķis ir piesaistīt jaunu auditoriju, svinot operas mākslas svētkus un sveicot visus šī izcilā un daudzveidīgā žanra veidotājus. Opera ir unikāls mākslas veids, kas pārkāpj gan nacionālās, gan valodas barjeras. Tā vienmēr ir bijusi aktuāla skatuves māksla, kas uz skatuves ataino cilvēku dzīves uztveri un domāšanu. Šogad Eiropas operas dienas tiks atzīmētas jau astoto reizi. Tajās piedalīsies vairāk nekā 70 operas un teātri no 19 valstīm. Plašāka informācija par Starptautiskajām Eiropas operas dienām atrodama šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja