Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mammu, es tevi mīlu iegūst trīs balvas Grieķijas kinofestivālā

Režisora Jāņa Norda spēlfilma Mammu, es tevi mīlu ieguvusi trīs balvas Olimpijas Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Grieķijā, informēja filmas producente Alise Ģelze.

Filma ieguvusi balvas kategorijās Labākā spēlfilma (Grand Prix) un Labākais scenārijs. Savukārt, filmas galvenā varoņa atveidotājs Kristofers Konovalovs saņēmis Grieķijas aktieru ģildes balvu kā labākais aktieris.  

Spēlfilma Mammu, es tevi mīlu nominēta piecās kategorijās arī Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps. Filmu Latvijas kinoteātros ir noskatījušies vairāk nekā 43 000 skatītāju, un tā jau ir ieguvusi vairāk nekā 15 balvu nozīmīgos starptautiskos kino festivālos Eiropā, ASV un Āzijā. Filmu izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Nīderlande, Dienvidkoreja, Islande, Zviedrija, Šveice un Indija.

Filmas panākumi sākās 2013. gada februāri, kad Mammu, es tevi mīlu piedalījās Berlīnes starptautiskajā kino festivāla konkursā Generation K-Pluss un ieguva žūrijas balvu kā labākā spēlfilma.

Mammu, es tevi mīlu ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Viņš aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja