Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu ieguvusi Splendid Palace blogere Paula Laurinoviča

Deviņpadsmitgadīgā Paula Laurinoviča atzīta par uzvarētāju starptautiskajā jauno kinoblogeru konkursā 28 Times Cinema, kas šopavasar sadarbībā ar Europe Cinemas vienlaikus notika 28 Eiropas valstīs, informēja Rīgas namu pārstāve Liene Pētersone.

Kopā ar jauniešiem no visas Eiropas, kas uzvarējuši savu valstu nacionālajās atlasēs, augusta beigās viņa dosies uz prestižo Venēcijas kinofestivālu, kur pārstāvēs Latviju starptautiskajā jauno kritiķu žūrijā.

28 Times Cinema šogad notiek jau ceturto reizi, dodot iespēju jaunajiem blogeriem no dažādām Eiropas valstīm iepazīties ar pasaules vecākā kinofestivāla dienaskārtību, klātienē tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmas, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajās redzēto. 

Ņemot vērā ilggadējo sadarbību ar organizāciju Europa Cinemas, privilēģija izvirzīt labākos kandidātus no Latvijas tika piešķirta kinoteātrim Splendid Palace.

Konkursa pirmā kārta notika Rīgā aprīlī, kad īpaši izvēlēta žūrija izvērtēja visus blogeru iesniegtos darbus un trīs labākos uzvarētāja noteikšanai nosūtīja Europe Cinemas pārstāvjiem Parīzē. 

Deviņpadsmitgadīgā Paula Laurinoviča dzimusi Saldū. Nu jau gadu viņa dzīvo Rīgā, kur Rīgas Stradiņa universitātē studē medicīnu. Paula interesējas par teātri, mūziku, fotogrāfiju un tautas dejām. Par kino viņa saka: "Tas ļauj iepazīt pasauli, piedzīvot neticamus notikumus un atklāt visu sajūtu gammu, skatītāju ievilinot plašajā kino pasaulē."

28 Times Cinema Latvijas nacionālās atlases finālā iekļuva arī Anastasija Drozdoviča un Olga Koņkova, kuras tāpat kā Paula piekritušas būt par kinoteātra Splendid Palace oficiālajām kinoblogerēm. Meiteņu darbi arī turpmāk būs lasāmi Splendid Palace mājas lapā

Nacionālās atlases žūrijas komisijā bija kinokritiķe Daira Āboliņa, KDi galvenā redaktore, kinokritiķe Dita Rietuma, kinorežisors un producents, spēlfilmas Amaya autors Māris Martinsons, Rīgas vicemērs, Rīgas namu kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks, Rīgas namu valdes priekšsēdētāja Vineta Verika un kino eksperts un radio cilvēks Vladis Goldbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja