Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dālderis un KM valsts sekretāre uzaicināti filmēties „Eizenšteina sapnī”

Latvijas kino veidotāji šī gada 12. augustā uzņems īsfilmu ar darba nosaukumu Eizenšteina sapnis, un tajā filmēties uzaicināti LR kultūras ministrs Ints Dālderis un Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, informē īsfilmas veidotāju pārstāve Ilona Bičevska_. _Filmēšana notiks laikā no 15.30 līdz 16.30 Krišjāņa Valdemāra un Andreja Pumpura ielu stūrī.

Kā uzsver I.Bičevska, šis laiks un vieta nav izvēlēti nejauši – filmēšanas laukums atradīsies tiešā Kultūras ministrijas tuvumā, lai ministrijas amatpersonām un ierēdņiem radītu iespēju pārliecināties par filmas ražošanas procesa komplicētību un atgādinātu, ka lēmumiem, kas skar šo nozari, ir jābūt kompetentiem un tāpēc iepriekš plaši apspriestiem ar kino profesionāļiem, kas līdz šim par ministrijas vēlmi likvidēt Nacionālo Kino Centru dzirdējuši vien baumas. Tās, savukārt, izraisījušas bažas par ministrijas vēlmi iznīcināt gadiem radītu sistēmu un atsviest Latvijas kino pagātnē, kad tas bija politiski ietekmējams, vēsturi atgādina I.Bičevska.

Tai pat laikā Latvijas kino veidotāji ,apzinoties situāciju valstī, ne vien neizvirzot pretenzijas uz papildus finansējumu nozarei, bet arī negrasoties rīkot protesta akcijas, jo uzskata, ka Latvijas kino sistēmas saglabāšana šobrīd ir atkarīga no dažu amatpersonu kompetences un profesionalitātes un tātad arī spējas pieņemt lēmumus, nopietni izvērtējot to sekas, apgalvo I.Bičevska.

Tāpēc dažādu kino profesiju pārstāvji, kas līdz šim ir strādājuši pie dažādām filmām, trešdien tiksies vienā filmēšanas laukumā, lai būtu klāt un uzņemtu filmu

Filma Eizenšteina sapnis iecerēta kā darbs, kas pauž prieku un patosu par dzīvi, kino un nākotni.

Filmēšanā piedalīsies Latvija Kinemotogrāfistu savienība, Latvijas Kinoproducentu asociācija, Latvijas Kinooperatoru ģilde, Latvijas Filmu Ražotāju Apvienība, Latvijas Filmu Mākslinieku ģilde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja