Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Filmas Dvēseļu putenis pirmā projekta izstrādē valsts finansējuma izlietojumā pārkāpumus nesaskata

Filmas Dvēseļu putenis pirmā projekta izstrādē, kuru veica SIA Studija F.O.R.M.A., valsts finansējuma izlietojumā nekādi pārkāpumi nav saskatīti.

Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM), saskaņā ar revidenta ziņojumu SIA Studija F.O.R.M.A. visos būtiskajos aspektos ir izpildījusi ar Nacionālo kino centru (NKC) slēgtā finansēšanas līguma noteikumu prasības. Atsevišķas konstatētās neatbilstības kopumā esot nebūtiskas.

Finansējuma izlietojuma auditu veica SIA Revīzijas un vadības konsultācijas saskaņā ar starptautiskajiem revīzijas standartiem.

Kā ziņots, KM ar NKC bija vienojusies veikt pirmā filmas Dvēseļu putenis projekta piešķirtā finansējuma auditu.

Jau ziņots, ka Saeima 2013. gadā piešķīra 35 000 eiro filmas Dvēseļu putenis projektam, kuru veidoja studija F.O.R.M.A. Tā izveidoja filmas scenāriju, ar kuru nebija apmierināta romāna Dvēseļu putenis autora Aleksandra Grīna tiesību turētāja - viņa mazmeita Nora Romana. Viens no iemesliem sadarbības izbeigšanai bija tas, ka uzrakstītais scenārijs neatbilda ne Grīna romānam, ne Latvijas vēstures faktiem, pastāstīja Grīna tiesību turētājas pārstāve Liene Kalēja.

Viena no projekta Dvēseļu putenis sākotnējām idejas virzītājām, Latvijas Avīzes žurnāliste Māra Libeka norādīja, ka studijas F.O.R.M.A projektu sāka bremzēt tieši aizdomas par finansējuma izlietošanu. Viņasprāt, piešķirtie 35 000 eiro nav tikuši izlietoti efektīvi, gan naudu par scenārija rakstīšanu piešķirot pirms tā uzrakstīšanas, gan uzrādot izmaksas, kuras nav pierādāmas, piemēram, telpu īri un lidojumus, kurus nepamato dokumenti.

Kā ziņots, studijas F.O.R.M.A producents Gatis Upmalis uzskata, ka studija ir padarījusi sev uzticēto darbu, bet nav izdevies vienoties pat turpmāko sadarbību ar Grīna mantinieci. NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis iepriekš norādīja, ka filmu nozarē šāda prakse notiek - ne visi filmu projekti tiek pārvērsti filmās.

Filmas Dvēseļu putenis uzņemšana pašlaik nodota režisora un producenta Dzintara Dreiberga studijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja