Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

G-Force: Specvienība

O.K., vismaz ar šīsnedēļas jūrascūciņām jeb angliski Guinea pigs, kas devušas nosaukumu animatronikas tehnikā veidotajai multenei G-Force (latviski G-Force. Specvienība), viss ir kārtībā - mazie, simpātiskie izdresētie "reālie" lopiņi ar datoru vēlāk ir maķenīt "uzlaboti" (tiem piešķirta cilvēkveidīga mīmika un mutes kustības - nu, akurāt kā manā vismīļākajā austrāliešu multenē par "sivinu" Beibu - Mazuli), un "dzīvie aktieri", kas filmā darbojas, ir godīgi safilmēti uz zaļā fona pārsvarā bez dzīvnieku klātbūtnes (varbūt tāpēc britu aktierim Bilam Naigijam, kurš tēlo filmas ļauno miljardieri - pasaules apdraudētāju -, visu laiku ir tik bezpalīdzīgi samulsusi ģīmja izteiksme: kā nekā angļu teātra tradīcijā galvenais ir izjust dzīvo partnerību.

..).

Filma par "utilizācijai" (vivārijam - čūskām par barību) paredzētajiem dresētajiem jūras pigoriem no slepenas FIB dzīvnieku specvienības, kas cilvēkiem bijuši vajadzīgi tikai tādēļ, lai izpildītu cilvēka spēkiem neiespējamu misiju - kā dresētas mazas zemūdenes slepšus ielīstu miljardiera Seibera (Naigijs) miteklī un nočieptu kaut kādu superslepeno informāciju par šī kunga nākotnes plāniem (izrādās, Seibers katrā sadzīves tehnikas agregātā, kas atrodas mums visriņķī, iemontējis mikročipu, kurš pēc viņa pavēles uzsprāgs un iznīcinās savu saimnieku tad, kad Seiberam, biznesmenim, vajadzēs apgūt vairāk pasaules telpas...).

Tad, kad izrādās, ka varonīgie jūras ruksīši Darvins (oriģinālā - Sema Rokvela balss), Huaresa (Penelopes Krusas balss), Blāsters, Bakijs (Stīva Bušemi balss) plus viņu draugi specaģenti - ģeniālais hakeris kurmis Spekls (Nikolasa Keidža balss) un skunkss Hārlijs (Džona Favro balss) - savu uzdevumu izpildījuši ne gluži pēc reglamenta (līdzi "paķēries" kāds štrunts, kura dēļ operācija var izgāzties) un draugus lemj nāvei, mazie apmācītie gudrinieki nolemj dezertēt no valsts dienesta. Iesākumā viņi gan nokļūst tādā dzīvniekiem bīstamā vietā kā zooveikals, taču ātri saprot, ka tur viņiem pasaule ir par šauru... Taču arī Seibers nesnauž un savu sadzīves tehnikas armiju gatavo nāvējošam uzbrukumam planētai - skatīties, kā ledusskapji organizējas milzu robotā, kas demolē piecstāvu mājas, - nu, smieties negribas. Tāpat kā par kafijvārāmajiem, kas eksplodē pēc trakā bagātnieka pavēles un iešļāc savu verdošo saturu mājsaimniecēm sejā. Jūrascūciņu specvienība steidzas palīgā!

Bet par to, ka šie mazie "puiši" (ak jā, tur būs arī Bonda meitene - specvienībniece Huaresa, kurā turklāt izrādās aktīva, pat slavena blogotāja kādā avīzē...) ir dikti apķērīgi un gudri, liecina kaut vai tāds sīkums kā skunksa Hārlija apskaužamās zināšanas kinovēsturē - viņš brīvi citē Kopolas Mūsdienu apokalipsi. Šādi kinojoki ir pa prātam Džerijam Brukhaimeram, kurš G-Force producējis. Iedomājoties vien, kā Brukhaimers uzjautrinājies par FBR slepeno nodaļu, kurā ASV valdības interesēs dienu un nakti trenē visu sugu, formu, veidu dzīvniekus, piemēram, tarakānus spiegus, mikrovideokameru pārnēsātājus, un izgudro elektroniskās vārdnīcas, kas dzīvnieku valodu tulko cilvēku valodā, ir gana jautri - pieaugušajiem. Tas, vai mazi bērni, kas dievina jūrascūciņas, kāmīšus un burundukus, sapratīs, ka G-Force patiesībā ir ironiska parodija par Džeimsu Bondu, Neiespējamo misiju, Transformeriem u.c., ir jūsu, vecāku, rokās. Pareizāk - galvā.

Bet fakts, ka Brukhaimera naudas deguns atkal ostījis pareizajā virzienā, nav apstrīdams: tikai ASV filmas peļņa jau pāri 120 miljoniem. Īpaši perversiem kinotehnoloģiju faniem būs pārsteigums - tā kā G-Force iznāk arī 3D formātā, šajā filmā ļoti interesanti apspēlēts "kurmja akluma" specefekts - pirmo reizi kino.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja