Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Iznācis jaunākais Teātra Vēstnesis

Iznācis ceturtais šī gada Teātra Vēstnesis, informēja žurnāla pārstāve Ieva Anševica. Savā jaunajā numurā tas piedāvā pārskatu par rudens periodu Latvijas teātros un ārpus tās.

Žurnāla tēma veltīta visas pasaules laikmetīgā teātra stūrakmenim – Staņislavska sistēmai, kas šogad kļuvusi 100 gadus veca un piedzīvo pamatīgu atjaunotni gan rietumos, gan austrumos, gan, protams, Latvijas teātra augstskolā. Žurnālā savu viedokli par šo metodi pauž Māra Ķimele, Alvis Hermanis, Pēteris Krilovs, Mihails Gruzdovs, Indra Roga, kā arī jaunie režisori Reinis Suhanovs un Vladislavs Nastavševs. Līdzās praktiķu viedoklim arī pārskats par Staņislavska sistēmu mūsdienu Krievijas un Kanādas teātra skolās, kā arī fragments no Ādolfa Šapiro jaunākās grāmatas.

Izrāžu apskatā par diviem Provinces anekdošu iestudējumiem Valmieras un Jaunajā Rīgas teātrī, Dailes teātra Bovarī kundzi, jaunāko Džilindžera izrādi Liepājā Žanna, Mārtiņa Eihes Romeo un Džuljetu Valmierā, Nacionālā teātra Miglu un Šengenas zonas spožums un posts un citiem.

Interviju ciklā mākslinieks sarunājas ar mākslinieku Inesi Kučinsku uz sarunu aicinājusi viņas jaunā kolēģe Anete Berķe (starp citu, nule kā saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu), pārējie interviju varoņi - Nacionālā teātra sezonas aktieris nr.1 Ivars Kļavinskis un JRT aktrise Maija Apine, savukārt Edīte Tišheizere Gunas Zariņas pārdomas pierakstījusi, aktrisei vadot automašīnu maršrutā Valmiera – Rīga. Tā teikt – road movie.

Rubrikā Vārds teātra cilvēkiem- Elmārs Seņkovs, kurš dalās režisora izjūtās, uzsākot jaunas izrādes pirmo mēģinājumu, Jekaterina Frolova, kuras temperaments jūtams pat rakstītās rindās, kā arī Mihails Samodahovs un Velta Skurstene.

Ieraudzīt leģendārās teātra personības Viju Artmani un Veru Baļunu kolorītos portretos palīdzēs Maijas Svarinskas un Ritas Melnaces raksti. Un, protams, ieskats ārzemju un Baltijas teātrī.

Žurnālu Teātra Vēstnesis var nopirkt Latvijas teātros, Narvesen kioskos un J.Rozes grāmatnīcās, kā arī abonēt - Latvijas Pasts abonēšanas nr. 2312. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja