Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis jaunākais numurs

Iznācis Teātra Vēstneša 2015. gada trešais numurs, informēja izdevuma pārstāve Ieva Anševica.

Numura aktualitātēs – Nacionālā teātra veltījumu Rainim - Uguns un nakts iestudējumu Viestura Kairiša režijā - vērtē Maija Svarinska un Lauma Mellēna-Bartkeviča, Viestura Kairiša autogrāfs arī uz žurnāla ceturtā vāka. Dailes teātra Frankenšteinu Lauras Grozas-Ķiberes režijā vērtē Maija Uzula-Petrovska, savukārt vēl no iepriekšējās sezonas beigu lielajiem notikumiem – Undīnes Adamaites un Maijas Uzulas-Petrovskas raksti par Vladislava Nastavševa Cerību ezeru Jaunajā Rīgas teātrī. Procesā arī par izrādēm Ciemiņi, Eņģeļa kreisais spārns un Ceļā uz mājām, kā arī festivāla Homo Novus dibinātāja, režisora Pētera Krilova iespaidi tikko notikušajā jubilejas festivālā.

Numura tēma Skatītājs un mūžizglītība teātrī - par neizbēgamo visa vecuma skatītāju "audzināšanu" un mākslinieku mūžīgo tiekšanos pēc "jaunām formām". Kā ierādīt šodienas bērnam, ka teātris ir viņam draudzīga vieta, kur iepazīt pasaules un mākslas daudzveidību? Un kā par to pašu pārliecināt ļoti pieredzējušu skatītāju, kas zina, ko viņš negrib, bet nereti nezina, ko īsti viņš grib saņemt no teātra izrādes. Par šo jautājumu runā režisori, kas strādā ar dažādu paaudžu skatītājiem – Mārtiņš Eihe, Pēteris Trups, Elmārs Seņkovs, Varis Brasla, kā arī DDT direktore Anna Sīle un visu teātru uzticīgais skatītājs, Alberta koledžas pasniedzējs Armands Kalniņš.

Intervijas ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi, Liepājas teātra aktieriem Leonu Leščinski un Aneti Berķi, bet tradicionālajā divu teātra profesionāļu sarunā bez vidutāja klātbūtnes tiekas Nacionālā teātra aktieri Gundars Grasbergs un Maija Doveika.

Rubrikā Teātra leģendas par Dailes teātra izcilo aktrisi Mildu Klētnieci un septembra jubilāri, teātra zinātnieci Līviju Akurateri, rubrikā Vārds teātra cilvēkiem – VDT aktrise Ieva Puķe, administratore Anita Valmiera un jaunais režisors Juris Jonelis, savukārt par to, kas aktuāls Rietumeiropas teātrī – Margaritas Ziedas rakstā un Gundegas Laiviņas teātra "karsto punktu" apskatā.

Nākamajā žurnāla numurā īpašu uzmanību tiks pievērsta M. Bulgakova Meistara un Margaritas pirmiestudējumam Latvijas teātrī Indras Rogas režijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja