Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jaunākais kinoteātros: Normunda Naumaņa skats

Kino kritiķis Normunds Naumanis vērtē (piecu zvaigznīšu sistēmā) jaunākās filmas Latvijas kinoteātros.

Koriolāns * * *

Mūsdienu militārās histērijas laikiem pārformatētais Šekspīrs diži nepārliecina – klasiķa cilvēciskās traģēdijas vēriens aizstāts ar aktuālām, kā no TV ziņu kastes izlīdušām plakanām asociācijām, kaut gan dekoratīvajā/ārišķajā ziņā filma stilistiski tīra, nevainojama, asiņaina. Protams, britu aktieri (Reifs Fainss, Vanesa Redgreiva, Džerārds Batlers, arī amerikāniete Džesika Čestina) tradicionāli visaugstākajā līmenī. Atgādina R. Lonkreina mūsdienīgoto Ričardu III.

Marta īdas * * *

Amerikāņu vēlēšanu sistēmas ciniskās aizkulises, stāsts par pelēko kardinālu (informācijas turētāju) milzīgo ietekmi politikā, kurā slepens prezidenta kandidāta morālais sānsolis var maksāt viņam iekāroto posteni, bet informatoram – karjeras izaugsmi. Iepriekšparedzami, banāli, turklāt pagarlaicīgi, kaut gan Raiena Goslinga aktieriskos dotumus, nianšu izspēles bagātību filmā var tikai apbrīnot.

Kara zirgs * * *

Stīvens Spīlbergs kārtējo reizi apliecina sevi ne tikai kā izcilu kinovalodas pārzinātāju (filma ir totāls retro – ziniet, pat atgādina glancētās Mūzikas skaņas ar kameras virāžām, skaistas dabas un dzīvnieku bildēm), bet arī režisoru ar ožu – pēc skandalozas Londonas Nacionālā teātra izrādes motīviem uzbliežot īsteni aizkustinošu tautas kino par to, ka dzīvnieki ir cilvēka vislabākie, uzticamākie draugi.

Eksāmens * *

Dīvaina, lielākoties aizraujoša 2009. gada britu filma līdzība par mikrosociuma – pasaules modeļa – funkcionēšanas mehānismiem. Astoņiem ļoti vēlama amata pretendentiem – sociāli dažādiem tipiem – noslēgtā telpā nākas atbildēt uz vienu jautājumu (papīru nedrīkst bojāt). Izrādās, papīrs ir tīra balta lapa… Tikai līdz fināla kulminācijai intriga izčākst.

Meitene ar pūķa tetovējumu * * * * *

Deivids Finčers desmitgades visvairāk lasīto detektīvķieģeli pasaulē pārstrādājis savu filmu tēmu popurijā, ignorējot Stīgam Lārsonam raksturīgo detaļu pļāpīgumu un politiski slideno liberālismu un atrodot jaunu jēgu: Līsbeta Salandere ir Cīņu kluba anarhista Tailera Dārdena femīnā versija, savukārt reportieris Mīkaels Blumkvists kļuvis par filmas autora alter ego – apjukušu, bezprincipu kabineta liberāli, kurš izsalcis pēc dominējošas sievietes – puiciskā frīka Līsbetas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja