Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jaunākais kinoteātros. Ditas Rietumas skats

Kino kritiķe Dita Rietuma vērtē jaunākās filmas Latvijas kinoteātris. Vērtējums piecu punktu skalā.*Atriebēji * ***Marvel komiksu varoņu «festivāls», ko sarūpējusi Disneja studija, sagādās prieku filmu – komiksu – cienītājiem. No citām filmām pazīstamie varoņi Dzelzsvīrs, Halks, Kapteinis Amerika, Melnā Atraitne un citi, sapulcināti vienā filmā, sadzīvo pārsteidzoši organiski.

Efektu ņirbas pārpildītā filma sprēgā no enerģijas, aizrautības un prieka izklaidēt. Tīra spēle sava žanra lauciņā ar pamatīgu komercpotenciālu.Tas notika Jemenā Simpātiska, divu labu aktieru Jūena Makgregora un Emīlijas Blantas šarma vadīta melodrāma ar ekscentriskas komēdijas pazīmēm. Ar lašiem apsēsta Jemenas šeiha multimiljonu projekts ar britu zivju speciālista un šeiha projektu vadītājas piedalīšanos – tāds ir filmas sižeta starta punkts. Komēdijas potences gan nav izmantotas – iespējams, vainīga mentalitāte, jo britu materiālu (romānu) adaptējis Holivudā strādājošais zviedrs Lase Halstrems.Līgavaiņa vedēji Austrālijas režisors Stīvens Eliots kļuva slavens ar vienu filmu – dullo transvestītu karnevālu Priscilla – tuksnešu karaliene (tā ir pat pārtapusi mūziklā). Pēc ilga klusuma Eliots ir teju atguvis savu radošās jaunības formu – Līgavaiņa vedēji ir atraktīva un paradoksu piepildīta komēdija par līgavaiņa Deivida un viņa britu draugu piedzīvojumiem pirms Deivida kāzām ar austrālieti Miu. Brīnišķīgas ainavas, draiski jociņi.Izsitējs Specifiska, skarba izklaide hokeja cienītājiem, kurus nemulsina intensīva purnu dauzīšana un citi vīru prieki. Kaut, protams, ja labi grib, filmā var saskatīt arī smeldzīgu stāstu par liela lempja, neveiksminieka Daga (lomā Šons Viljams Skots) pēkšņo likteņa pavērsienu, no niecības pēkšņi kļūstot par zvaigzni uz slidām. Ko filmā dara lieliskais aktieris Līvs Šreibers, kurš uz skatuves mēdz tēlot arī Hamletu, es nesaprotu.Krauklis

Šausmu filma ar kultūrvēsturisku misiju, kas, iespējams, ierosinās izlasīt vai pārlasīt žanra klasiķa Edgara Alana Po darbus. Filmā rakstnieku Po pārliecinoši spēlē Džons Kjūsaks, viņa varonis filmā saskaras ar dēmonu, kuru pats izlaidis no pudeles, – maniaku, kurš iedzīvina Po literāro darbu šausmas. Lūk, arī rosinājums padomāt par tēmu – mākslinieka atbildība.

Talismans * * *

Smeldzīga melodrāma, kuras galvenos varoņus kopā savedis karš un fotogrāfija. Dubļos iemīta jaunas sievietes fotogrāfija ir tā, kas izglābj no nāves – sprādziena – Loganu (Zaks Efrons). Viss pārējais – viņa ceļš pie šīs nepazīstamās glābējas – būs brīnumainu sakritību un melodramatisku likumsakarību mikslis ar nešaubīgi cukurainu finālu. Vai vēl jājautā – kādu?

Trakās brīvdienas * * *

Pēc ilga laika action žanra dzīvais klasiķis – šerpās mēles dēļ nežēlastībā kritušais Mels Gibsons – darbojas materiālā, kas viņam lieliski piestāv. Nav brīnums, viņš ir gan filmas scenārists, gan producents – tālab dinamiskais, mērķtiecīgais un par ļoti mazu naudu uzņemtais action – stāsts par profesionālu noziedznieku Meksikas cietumā un viņa tēvišķo draudzību ar kādu puiku un viņa māti – perfekti sasniedz savu mērķi. Skarba, kvalitatīva filma bez specefektu pārmērībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja