Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunākais kinoteātros. Normunda Naumaņa skats

Kino kritiķis Normunds Naumanis vērtē jaunākās filmas Latvijas kinoteātros. Vērtējums piecu punktu skalā.Atriebēji Amerikas folklorā – Marvel komiksos – balstīta superdārga atrakcija ar šo komiksu supervaroņu komandu, kas atkal cīnās pret Zemes paverdzināšanu (elitāro zvaigžņu honorāri vien bijusi puse no 260 miljonu budžeta).

Kopumā filma atgādina politiski ideoloģisku ASV valdības pasūtījumu, gaidot karu Tuvajos Austrumos, – pavēstīt saviem partneriem, ka tikai komandā ir spēks un neviens neizvairīsies no kolektīvās atbildības. Protams, globālu grautiņu un primitīvu joku arī netrūkst.Tas notika Jemenā Ja spējat abstrahēties no grāmatas centrālās un idiotiskās idejas, kāpēc vispār Jemenā jāaudzē laši (Pols Tordejs ir Anglijā ārkārtīgi populārs autors), romantiski komisku melodrāmu lielmeistaram Lasem Halstremam un aktieriem – pirmām kārtām pusmūža krīzi skārušajam Jūenam Makgregoram un viņa harismātiskajai partnerei Emīlijai Blantai – izdevies radīt patiešām smalku filmu, kuru raksturo viens vienīgs vārds – mīļa.Līgavaiņa vedēji Austrāliešu kulta filmas Priscilla – tuksnešu karaliene autors Stīvens Eliots pilnīgi bez bremzēm ņirgājas par sabiedrībā pieņemtajām cilvēku kopdzīves normām, savedot kāzu nolūkos jaunus britu idiotus ar svētulīgā liberālismā un marihuānā ieslīgušām austrāliešu provinciālēm. Kaut kas līdzīgs Paģirām I un II, tikai ar daudz jaunākiem plānprātiņiem.Izsitējs Visai perversa sporta komēdija par amerikāņu hokeju, kurā viens no galvenajiem spēles elementiem ir nežēlīga kaušanās. Jauniešiem ar bandītiskām nosliecēm un tiem, kuru lozungs dzīvē ir – virs zemes nav taisnība, dūrei tik spēks –, patiks ļoti. Jo galvenie dauzoņas Šons Viljams Skots intīmajā sfērā kompleksaina ebreju jaunekļa un Līvs Šreibers mačo rasista lomā ir neatvairāmi. Ļoti politnekorekta filma.Krauklis Stilīgi noformēts kokteilis no biogrāfiska stāsta par amerikāņu šausmu žanra pioniera, dzejnieka Edgara Alana Po dramatisko dzīvi un rakstnieka darbu motīvu hrestomātiju, kurā uzdarbojas maniaks – Po aprakstīto noziegumu kopētājs. Filmas intriga: varbūt literāta slimīgā fantāzija arī ir īstā dzīve? Džons Kjūsaks titullomā ir lieliski depresīvs.Talismans Jauneklīga romantiska filma ar ASV ārkārtā populāro meiteņu mīluli Zaku Efronu galvenajā lomā. Vai aktiera statuss Latvijā ģenerēs meiteņu skatītāju pūļus, rādīs laiks. Filma bez dižām pretenzijām uz mākslu, tāds smeldzīgs popcorn story jauniešiem.Trakās brīvdienas Paldies dievam, izskatās, ka lieliskais Mels Gibsons savu aktiera karjeru tomēr nebeigs ar depresīva neirotiķa, bebru vārdotāja lomu. Lai gan ASV filma startē kabeļtelevīzijā, eiropieši uz lielā ekrāna var pārliecināties, ka Trakajam Maksim vēl pulveris sauss un šī neprātīgā filma par brīvdienām Meksikas cietumā ir jautri skarbs atgādinājums par kino, kurā lodes svilpoja kā trakas, bandīti bija kolorīti rīkļurāvēji un cietumniekiem bija īsts mačo goda kodekss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja