Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kannu kinofestivālu atklās Vudija Alena filma

Sešdesmit ceturtā Kannu kinofestivāla atklāšanas ceremonijā 11.maijā tiks demonstrēta Vudija Alena (76) četrdesmit otrā filma Pusnakts Parīzē/Midnight in Paris, romantiska komēdija, kurā galvenās lomās filmējušies Ovens Vilsons, Mariona Kotijāra un Reičela Makadamsa.

Kannu festivāla direktors Tjerī Fremo skaidro, ka "filmā Alens zem mikroskopa pēta cilvēku attiecības ar vēsturi, mākslu un pašu dzīvi". Bez galvenā  jūtu trijstūra skatītāji jaunajā Alena darbā vēl redzēs ievērojamos aktierus Ketiju Beitsu, Edrienu Broudiju, Maiklu Šīnu un Gadu Elmalehu.

Taču nevaldāmu masu mediju ziņkāri izraisījuši ne tik daudz Alena kā allaž rūpīgi sakomplektētais aktieru ansamblis, kā fakts, ka vienu no lomām filmā tēlo Karla Bruni-Sarkozi, Francijas patreizējā prezidenta sieva. Kā jokodams atklājis režisors, Bruni – Sarkozi kundze "nepiedalās ekscentriskā, sīkā kameo iznācienā, viņa tiešām spēlē lomu". Par savu jauno filmu režisors arī atjokojas: "tajā es cenšos pastrīdēties pats ar savu apgalvojumu, ka mūsu, cilvēku, dzīve ir pārāk īsa, cietsirdības pilna, un viss, ko mēs galu galā saņemam, ir ciešanas un vientulība".

Taču ar Francijas prezidenta kundzi uz ekrāna Kannu festivāls neaprobežosies. Fremo kungs sola, ka pirmo reizi kinofestivāla vēsturē tā atklāšanas ceremonijas translācija tiks tiešraidē demonstrēta 400 Francijas, bet iespējams – arī citos Eiropas kinoteātros. Ja vien izdosies vienoties ar Francijas telekompāniju Canal +, kas vēsturiski bijusi ekskluzīvais tiesību turētājs uz Kannu reportāžam Francijas televīzijā.

64. Kannu kinofestivāls notiks no 11.līdz 22.maijam, šogad lielās žurijas darbu vadīs amerikāņu kinoleģenda Roberts de Niro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja