Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Lielajā Kristapā pirmizrāde īsfilmai Logs

Pirmo reizi plašākam skatītāju lokam būs pieejama šogad tapusī Unas Rozenbaumas mistērijas un pagājušo gadsimtu iedvesmotā vizuāli krāšņā īsfilma _Logs._Filmu varēs noskatīties kinofestivālā Lielais Kristaps kinoteātrī Splendid Palace ceturtdien, 12. aprīlī, kā arī piektdien, 13. aprīlī. Daudzsološās režisores darbs ir nominēts Lielajam Kristapam gan kā Labākā īsmetrāžas spēlfilma, gan nominācijai Labākais operators par Andreja Rudzāta sniegumu.

Īsfilma Logs ir balstīta uz H. H. Munro stāsta Atvērtais logs motīviem. Filma stāsta par jaunu pilsētas švītu uz nervu sabrukuma robežas, kurš ierodas krāšņā lauku muižā. Cerētā miera vietā viņu sagaida jauna sieviete, kura atklāj viņam kādu noslēpumu. Vai vīrietis spēs to atrisināt?"20. gadsimta sākumā sarakstīto stāstu Atvērtais logs izlasīju vairākas reizes un nolēmu – šī būs mana īsfilma. Mani īpaši interesē seno laiku estētika, attiecību kultūra, tradīcijas. Mūsdienas man šķiet garlaicīgas," stāsta filmas režisore un scenārija autore Una Rozenbauma.Filmā spēlē aktieri Ģirts Liuziniks, Anete Saulīte, Maija Apine, Gundars Āboliņš, Juris Laviņš, Artūrs Krūzkops, Aigars Apinis un citi. Filmas oriģinālmūzikas autors ir mūziķis Edgars Mākens, kurš plašākai publikai pazīstams kā grupas Gaujarts solists. Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Kaspara Puriņa atbalstu, to producē studija Tarhun Sisters.

Biļetes uz filmas Logs seansiem Splendid Palace ceturtdien, 12. aprīlī plkst.11 un piektdien, 13. aprīlī plkst. 13 var iegādāties kinoteātra kasēs, kā arī mājas lapā www.splendidpalace.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja