Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pirmizrādi piedzīvos Ivara Blanka īsfilma Latvijas skaistākā sieviete

Piektdien, 9. decembrī plkst. 21 kinoteātrī K Suns notiks latviešu režisora Ivara Blanka īsmetrāžas filmas Latvijas skaistākā sieviete pirmizrāde, informē filmas veidotāji.

Latvijas skaistākā sieviete ir ironiska, mūsdienām adaptēta pasakas par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem versija - stāsts par jaunu meiteni Sņežanu (Evita Vilde), kuras ceļā dzīve liek ne mazums šķēršļu, taču, pateicoties daiļajam izskatam, Sņežanai vienmēr paveicas un izdodas tos pārvarēt.

Filmas režisors Ivars Blanks atklāj: „Par iedvesmu manai filmai kalpoja apkārt pastāvošā un medijos kultivētā sieviešu konkurences nežēlība - sacenšanās par skaistumu, statusu un ietekmi, tāpēc arī uz humora nots vēlējos uz šo fenomenu paskatīties citādāk.”

Filmas tapšanā piedalījušies gan kino jomas profesionāļi, gan amatieri - Ivars Blanks (režisors un producents), Mārcis Ruiķis (operators, montāžas režisors), Mārcis Ābele (operators). Lomās - Evita Vilde (Sņežana), Gerda Pulkstene (Alla Petrovna), Varis Piņķis (Sergejs), Alvis Buls (Princis) un citi.

Filma tapusi no režisora privātajiem līdzekļiem un ar labdarības projekta LabieDarbi.lv un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Kino vakara ieskaņā tiks rādītas vēl divas īsmetrāžas komēdijas - brāļu Ābeļu īsfilma Bēdubrāļi, kas ir stāsts par diviem medniekiem, no kuriem vienu atveido Ivars Blanks, un Aigara Gercāna, Arņa Hagendorfa un Silvestra Ūsiņa Latgales plašumu eposs Čapaslis.

Ivars Blanks kino jomā darbojas kopš 2009. gada. Kino režisora ampluā I. Blanks debitēja ar īsfilmu Meistars, kas guva vietēja mēroga atzinību un tika izrādīta kino festivālā 2Annas. Kā atzinis pats režisors, viņa otrais kino projekts Latvijas skaistākā sieviete bijis izaicinājums, jo kino režija nav viņa pamatnodarbošanās, bet brīvā laika pavadīšanas veids ar mērķi izklaidēt un iepriecināt savu skatītāju, piedāvājot viņam vieglu un asprātīgu kino, kas nemoralizē, bet liek aizdomāties par katra paša dzīves pamatvērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja