Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rietuma: Šis gads Latvijas kino bijis ļoti labs

Lai gan neviena no Latvijā veidotajām filmām nav iekļuvusi filmu sarakstā, kuras varēs nominēt Eiropas Kinoakadēmijas balvai, pesimismam nav iemesla - šis gads Latvijas kino ir bijis ļoti labs, norāda Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Viņa norādīja, ka divas vai trīs lielas filmas gadā ir ļoti labs rādītājs. "Arī skatoties uz Lielā Kristapa izlasi, tā šķiet cienījama," norādīja Rietuma.

Kā pastāstīja kino centra vadītāja, mazām kinematogrāfijām ir grūti izlauzties līdz Eiropas līmenim. "Baidos, ka igauņu filma Kertu, kura ir ļoti interesanta, tomēr arī tālāk Kinoakadēmijas konkursā nenokļūs," piebilda Rietuma.

"Piemēram, filma Izlaiduma gads ir uzkurinājusi publiku. Pat, ja viņiem tā nepatīk, cilvēki runā par filmu," norādīja Rietuma. Viņa piebilda, ka ir iespējams pat runāt par Latvijas kino jauno vilni, kuru aizsāka Jāņa Norda filma Mammu, es tev mīlu!.

"Filma savāca teju 50 000 skatītāju, kas ir daudz. Izlaiduma gads turpina gan jauniešu tēmu, gan sociālās dzīves atspoguļojumu. Cerams, ka arī Jura Kursieša filma Modris uz Izlaiduma gada viļņa gūs ievērību," pastāstīja Rietuma.

Jau ziņots, ka šogad īpaši grūti bija izvēlēties filmas, kuras izvirzīt Eiropas Kinoakadēmijas balvai, jo tās ir mākslinieciski dažādas un augstā līmenī. Nominācijām būs iespējams izvirzīt arī igauņu režisora Ilmāra Rāga filma Kertu. Mīlestība ir akla. Iespēja tikt nominētai nav piešķirta nevienai Latvijas filmai.

Latvijas nacionālajā filmu festivāla Lielais Kristaps balvām izvirzītas 33 filmas. To vidū ir gan Gaujas filma Izlaiduma gads, gan Kursieša filma Modris, kā arī Aika Karapetjana filma Cilvēki tur, Norda Mammu, es tevi mīlu!, Aigara Graubas Sapņu komanda. 1935 un citas. Graubas filma balvai nominēta 11 nominācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja