Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rīgas apkaimēs notiks filmu brīvdabas seansi

6. augustā plkst. 22.30 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 Nacionālais kino centrs uzsāk Rīgas kino filmu brīvdabas seansu ciklu, informēja projekta vadītāja Marta Bite.

Rīgas kino ciklā tiks demonstrētas šī Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekta radošajās darbnīcas veidotās bērnu un jauniešu īsfilmas, kā arī Latvijas kino klasika par Rīgu. Filmas par Rīgu tiks izrādītas vairākos brīvdabas seansos augustā un septembrī Rīgas apkaimēs: Imantā, Vecmīlgrāvī, Āgenskalnā un citur. 

Pirmajā cikla pasākumā 6. augustā gaidāmas vairākas pirmizrādes:

Režisora Ivara Zviedra dokumentālā īsfilma Kinoskola (8 min.). Ivars Zviedris projekta ietvaros vadīja meistardarbnīcu Jaunciemā. Filma ir veidota darbnīcas laikā un ir viena no darbnīcas dalībniekiem, 14 gadus vecā Jaunciema iedzīvotāja Andreja portrets.

Mūzikas video In Your Light (4 min). Pirmais singls un pirmais video grupai The Sudden Lights, ko veidojušas Una Cekule un Elma Pētersone. Filma izveidota režisora Mārtiņa Grauda meistardarbnīcā centrā, filmēta Andrejsalā, meklējot uzstāšanās vietu jaunajai grupai.

Filma Mazais kapteinis (4 min.), režisors Rūdolfs Elvis Zariņš, Rīgas Amatniecības vidusskolas skolēns. Filma ir stāsts par zēnu, kurš sapņo reiz uzkāpt uz sava kuģa klāja. Filma veidota Mārtiņa Grauda meistardarbnīcā Daugavgrīvā.

Animācijas filma Ābolu zagšana (3 min.), kas tapusi Multeņkulteņu animācijas darbnīcā Āgenskalnā. Autori Elīza Bārbala, Estere Karolīna Selgus, Anna Rozenberga, Linda Trofimova, Katrīna Rugāja, Boneta Bērziņa. Filmā atainoti notikumi Āgenskalna tirgū un pie ābeles, kas aug kādā slepenā nostūrī Uzvaras parkā.

Latvijas kino klasikas sadaļu atklās režisora Andreja Apsīša dokumentālā filma Esplanāde, kas tapusi 1990. gadā. Filma sākas tieši tajā vietā, kur šodien slejas kultūras vasarnīca Esplanāde 2014, tikai pirms 24 gadiem. Vēl viens lēciens pagātnē aizved skatītāju uz 20. gadsimta 20. gadu sākumu tajā pašā vietā, un tad sākas ceļš cauri desmitgadēm – visa Latvijas vēsture atspoguļojas šajā laukumā kā ūdenspilē. Filmā izmantoti Kino arhīva materiāli.

Vēl šajā seansā tiks demonstrētas filmas Rīgai 750 gadi, Pilsētas portrets, Rīgas smaidi, Kas dzīvo komunalkā. Pasākumu programma – pielikumā.

Rīgas kino ir Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas projekts, kas radošās filmu un animācijas darbnīcās saved kopā kino profesionāļus un skolu jauniešus, lai kopīgi stāstītu stāstus par Rīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja