Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas Grāmatu svētkos demonstrēs filmu par Latgales kultūras mantojumu

Rīgas Grāmatu svētku laikā Kongresu nama Mazajā zālē svētdien, 9. oktobrī plkst.12.30 tiks demonstrēta mācību filma Latgales kultūras mantojums. Paredzēta arī tikšanās ar filmas veidotājiem un autoriem.

Filma Latgales kultūras mantojums ir audiovizuāls stāsts par latgaliski rakstošiem autoriem. Mācību filmā Ilze Sperga, Anna Rancāne, Juoņs Ryučāns, Raibīs Suņs, Līga Seiksta - Deksne, Dagnija Bramane un dramaturģe Danskovīte atklāj stāstu par novada savdabību, latgaliešu pasaules skatījumu un spēcīgo piederības izjūtu savam novadam. Filmā iekļauta arī viena no pēdējām intervijām ar latgaliešu dzejnieku un publicistu Ontonu Slišānu, kas aizvadītā gada nogalē aizgāja mūžībā.

Mācību filma Latgales kultūras mantojums ir veidota, lai skolēniem un skolotājiem piedāvātu mūsdienīgu mācību materiālu par latgaliešu literatūru un pilnīgotu mācību procesu, dažādojot mācību metodiku un veicinot skolēnu interesi par latgaliešu kultūru, portālam Diena.lv pavēstīja biedrības Latgolys Studentu centrs pārstāvji.

Filmas Latgales kultūras mantojums operators ir Gvido Skulte, scenārija autori - Alvis Lapiņš un Valentīns Lukaševičs, režisors konsultants - Varis Brasla.

Daļa filmēšanas materiāla tapusi pagājušajā gadā Rīgas Grāmatu svētku laikā, kad biedrība Latgolys Studentu centrs ciklā Cyti godalaiki rīkoja plašu klausītāju ievērību guvušo latgaliešu dzejas vakaru Vālais rudiņs.

Mācību filmas Latgales kultūras mantojums seansu un tikšanos ar filmas veidotājiem un autoriem rīko biedrība Latgolys Studentu centrs sadarbībā ar Rīgas Grāmatu svētku organizētājiem - Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un filmas veidotājiem - Latviešu valodas aģentūru.

Rīgas Grāmatu svētku laikā biedrība Latgolys Studentu centrs savā stendā piedāvās arī plašu dažādu Latvijas izdevēju grāmatu klāstu latgaliski un par Latgali, dodot iespēju svētku apmeklētājiem iepazīties ar Latgales kultūru un mūsdienu latgaliešu literatūru.

Jau vēstīts, ka Rīgas Grāmatu svētki Rīgas Kongresu namā norisināsies 7., 8. un 9. oktobrī, piedāvājot bez maksas apmeklēt plašu pasākumu programmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja