Šis pavāra Mārtiņa Sirmā ceļojums mazliet atšķirsies no pārējiem un notiks gan telpā, gan arī laikā. Sirmais izbaudīs krāšņos Kurzemes sēņu mežus, stiprināsies ar īstu lauku pienu Zemgalē, uzburs restorānu Vidzemē un izsekos rudzu maizes tapšanai no vārpas līdz pat silti kūpošam pašceptam brīnumam. Latvijas kulta ēdiens taps pie Lielvārdes kora Lāčplēsis dziedātāja Valta Ruisa, kurš maizes cepšanas noslēpumu mantojis no radu radiem. Un cauri visam vīsies mūsu tautas tradīciju glabāšanas spēka apliecinājums - Dziesmu un deju svētki.
Nākamie Sirmais. Kulta ēdieni stāsti ceturtdienu vakaros vēstīs par grieķu salātiem Grieķijā un kebabu Turcijā.