Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Venēcijas festivāls: atvērtām acīm un bez aizspriedumiem

Tieši tā - atvērtām acīm, atbrīvojoties no aizspriedumiem un pieņēmumiem - Venēcijas 65.Starptautiskā kinofestivāla konkursa filmas solīja vērtēt starptautiskā žūrija, kuras priekšsēdis šogad ir vācu režisors Vims Venderss. "Mēs uzticamies festivāla atlases komisijai, kas ir akcentējusi īpašu atvērtību jauniem formas meklējumiem, tālab esam pārliecināti, ka mūs gaida fiziski nebūt ne viegls, bet aizraujošs ceļojums labu filmu pasaulē," tradicionālajā žūrijas preses konferencē neilgi pirms svinīgā festivāla starta sacīja Vims Venderss.

Viņa kolēģi - itāļu aktrise Valērija Golino, amerikānis Džo Lendiss, leģendārais krievu scenārists (A.Sokurova filmu dramaturgs) Jurijs Arabovs u.c. - viņam piebalsoja. Trešdienas vakarā startējušais Venēcijas festivāls savā iesildīšanās dienā piedāvāja ne tikai sarunas par "kino jēgu" - tā virzību un kritērijiem, pēc kuriem to vērtēt, bet arī publikai un presei simpatizējošu atklāšanas filmu - Sadedzināt pēc izlasīšanas/Burn after Reading (rež. šogad Oskarotie Ītens un Džoels Koeni), kas kļuva par iemeslu Breda Pita, Džordža Klūnija un Tilas Svintones klātbūtnei Venēcijā. Preses konferencē pēc šīs šarmantās, paradoksālās, melnās komēdijas pirmizrādes filmas radošā komanda varēja pārliecināties par graujošajām "debilizācijas" tendencēm, kuras pārņēmušas masu medijus. Par spīti profesionālai norunai - jautājumi par privāto dzīvi preses konferencēs netiek akceptēti, vismaz trīs ceturtdaļas no tiem tika veltīti tēmai - Breda Pita nesen dzimušajiem bērniem un Džordža Klūnija ieilgušajai vecpuisībai. Skaļi kolēģu - žurnālistu - svilpieni un pamatoti ņirdzīgi izteiktās Pita un Klūnija atbildes par savstarpēju toleranci neliecināja. "Nav jau jākliedz, puiši. Ir taču vēl agrs," galu galā visai nejēdzīgo papļāpāšanu par lielisku filmu rezumēja Breds Pits, kurš pērn Venēcijas festivālā saņēma labākā aktiera balvu (par filmu Džeses Džeimsa slepkavība no gļēvuļa Roberta Forda rokas), tā ļaudams cerēt, ka līdz Venēcijas festivāla finālam (6.septembrī) akreditētā prese pamodīsies un atminēsies profesionālo sarunu kultūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOKLAUSIES

Ditas Rietumas audireportāža no Venēcijas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja