Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Vientuļā sala iekļauta Maskavas kinofestivāla konkursa programmā

Tikko piedzīvojusi savu Latvijas pirmizrādi, spēlfilma Vientuļā sala apstiprināta dalībai 34. starptautiskā Maskavas kinofestivāla galvenā konkursa programmā, vēsta spēlfilmas producents Gatis Upmalis.Festivāls norisināsies no 21. līdz 30. jūnijam. Vairāku gadu garumā tā prezidents ir Krievijas režisors un aktieris Ņikita Mihalkovs.

Maskavas kinofestivāls ir ierindojams pasaules vecāko kinofestivālu vidū un ietilpst A klases festivālu kategorijā līdzās Kannām, Berlīnei un Venēcijai. Spēlfilma Vientuļā sala ir Igaunijas, Latvijas un Baltkrievijas kopražojums, ko producē studija F.O.R.M.A. (producējusi arī ģimenes filmas Ūdensbumba resnajam runcim un Mazie laupītāji), sadarbībā ar Igaunijas filmu studiju Lege Artis Film un Baltkrievijas kino studiju Belarusfiļm. Spēlfilmas Vientuļā sala režisors ir igaunis Pēters Simms.Plašajā trīs valstu aktieru kolektīvā Latviju pārstāv Andris Keišs, kura varonis Zigis stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves. Situāciju saasina sirdslietas, jo Zigim patīk armijas drauga Ervīna (igaunis) civilsieva Vera (baltkrieviete). Ekstrēmistes jaunietes lomā iejutusies pazīstamā igauņu dziedātāja un aktrise Lēna Kurmā. Savukārt mašīnists ir Juhans Ulfsaks - viņa tēvs gan dzīvē, gan šajā filmā ir slavenais igauņu aktieris Lembits Ulfsaks. Skatītāji filmā atpazīs pašmāju vilcienus un Šķirotavas apkaimi, norāda filmas veidotāji.Spēlfilma Vientuļā sala šobrīd ir skatāma kinoteātrī Splendid Palace.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja