Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arsenālā notiks Brigitas Zelčas-Aispures un Kristapa Grundšteina izstāde Vietu vairāk nav

No 22. marta līdz 19. maijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā būs skatāma Brigitas Zelčas-Aispures un Kristapa Grundšteina izstāde Vietu vairāk nav, informēja izstādes kuratore Līna Birzaka-Priekule.

Vietu lidmašīnā vairāk nav, brīvu vietu uz izrādi vairāk nav, vietu pirmskolas izglītības iestādē vairāk nav, uz cietā diska vietu vairāk nav, valsts apmaksāto studiju vietu vairāk nav. No biedējošām ziņām internetā, faktu konstatācijas, tablo uzrakstiem autobusā, līdz darbavietām, kurās ērti pārlaist dzīvi. Izstādes autori uzdod jautājumu: “Ko darīt, kad vietu šķietami vairāk nav? Kādam tas ir izdevīgi, bet lielākajai daļai sabiedrības jārisina situācija, kā iekļauties jau noslēgtās struktūrās.”

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls ir Vecrīgas ansambļa “Ziemeļu vārti” sastāvdaļa. Un, lai gan šī ir viena no arhitektoniski visplašākajām telpām Rīgā, arī te vietu vairāk nav. Kolekciju glabāšanas apstākļi ir ļoti šauri. Telpās tiek izmantots katrs kvadrātcentimetrs. Piemēram, glezniecības kolekcijas 4 166 mākslas darbi tiek glabāti 359 m².

Par spīti telpu iztrūkumam, Brigitas Zelčas-Aispures un Kristapa Grundšteina izstāde būs mēģinājums iespraukties jau vairāk nekā 186 gadu senajā ēkas arhitektūrā, to lietojot nevis kā ietvaru saviem darbiem, bet kļūstot par tās sastāvdaļu. Mākslinieku kopdarba rezultātā tiks izveidots objekts, kas burtiskā nozīmē izies cauri visai Arsenāla ēkai, pētot robežas starp mākslu, arhitektūru un dizainu.

Paziņojums: Tā kā māksliniekiem darbu glabāšanai vietu vairāk nav, pēc izstādes beigām nododam tālākai lietošanai 130 instalācijas metāla elementus. Aicinām pieteikties e-pastā: [email protected].

Brigita Zelča-Aispure (1986) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Kopš 2007. gada piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Autores daiļradi raksturo skaidrs konceptuāls kodols un paradoksu izpēte, kuros savijas dabas un kultūras sasniegumi un kļūmes, atsevišķu parādību apoloģija un to daudzpusības izcēlums.

Kristaps Grundšteins (1983) ir dizainers un pētnieks. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas maģistrantūru un Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti. Dizaina studijas FortyFour līdzdibinātājs. Kristapa pieeju mākslai raksturo pētniecībā balstīts kontekstuāls redzējums uz dažādām norisēm – sabiedrības novecošanās, vēsturiski estētiskā atmiņa, tehnoloģiskās pārmaiņas un monomatērijas. Izstādēs piedalās kopš 2006. gada. Ievērojamākā no tām – pētniecisks projekts Vecumdienas (2014) – tapusi sadarbībā ar studiju Rijada.

Mākslinieki kopā radījuši Borisam Bērziņam veltītu suvenīru līniju.

Top komentāri

VVZ
V
Arsenālu esmu apmeklējis reizes piecas, bet tur esmu atradis tikai krāmus un smērējumus. Tāpēc tur vairāk savu kāju nesperšu- savus atkritumus par maksu varat skatīties paši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja