Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tēlniecības Kvadriennāli Rīga. Konservatīvisms un Liberālisms atklās ar izstādi Vāgnera zālē

Festivāla _Tēlniecības Kvadriennāle Rīga. Konservatīvisms un Liberālisms _atklāšana notiks 10. septembrī, plkst. 19 vēsturiskajā Vāgnera zālē ar izstādes Būt labam oficiālo atvēršanu, informēja festivāla pārstāve Kristiānas Kārkliņa.

Festivālu Tēlniecības Kvadriennāle Rīga. Konservatīvisms un Liberālisms šogad notiks no 10. septembra līdz 28. oktobrim. Šoruden festivāls iekārtosies Rīgas pilsētvidē un Vāgnera zālē, atsevišķas izstādes un pasākumus piedāvājot arī citviet.

10. septembrī  no plkst. 15 sadarbībā ar Mūsdienu kultūras forumu Baltā Nakts Rīgas pilsētvidē apskatāmas vairākas instalācijas. Vakara gaitā festivāla sadarbības partneri no Francijas institūta piedāvās projektu Us and the Others, kurā piedalīsies mākslinieks  ar performanci Scribblitti, ieplānoti arī vairāki virtuālās realitātes filmas Clouds over Sidra seansi un žurnālista Marko Risoviča fotogrāfiju izstāde sadarbībā ar ANO Bēgļu aģentūru (UNHCR).

11. septembrī, no plkst. 12 līdz 17:30 notiks atvērtās lekcijas Konservatīvisms un Liberālisms: Izpausmes laikmeta kultūras kontekstā, kurās piedalīsies mākslinieks un kurators Džastins Hūvers, mākslas teorētiķis Ādams Mazurs, Project Space festival Berlin rīkotājs Heiko Pfreints un kuratore Hadasa Maor. Lekcijas notiks angļu valodā un būs bezmaksas. Pasākumu aicināts apmeklēt ikviens interesents.

12. septembrī no plkst. 16 līdz 19 notiks sarunas ar festivāla māksliniekiem, kas stāstīs par saviem darbiem un to tapšanas procesu. Sarunas brīvā gaisotnē notiks Vāgnera zālē un Rīgas pilsētvidē. Ieeja bezmaksas.

Latvijas Mākslas akadēmijā un Vāgnera zālē 13. septembrī jau no plkst. 10:30 līdz 16 notiks radošās darbnīcas un meistarklases kopā ar festivāla dalībniekiem. Pieteikties meistarklasēm var, rakstot uz epastu [email protected]. No plkst. 17 līdz 19 tikšanās telpā Birojnīca norisināsies paneļdiskusija Konservatīvisms un Liberālisms. Izpausmes Latvijas kultūras telpā ar Latvijas nozares ekspertu un festivāla partneru piedalīšanos. Paneļdiskusija notiks latviešu valodā un to aicināts apmeklēt ikviens interesents. Sarunu moderēs Didzis Melbiksis (UNHCR).

Festivāla satelītprogrammas ietvaros notiks mākslinieka Denisa Prasolova zibizstādie Pirmā ekipāža, kas trīs dienas būs apskatāma Bank M2M Europe telpās, Antonijas ielā 3.

No 16. septembra līdz 7. oktobrim Latvijas Arhitektūras muzejā skatītajiem atvērta mākslinieku tandēma Valentīna Gutalsa un Toma Lutēnsa personālizstāde.

Festivāla kuratoru komandā šogad apvienojušies mākslinieks Aigars Bikše, māksliniece Kirke Kangro un kuratore Elona Lubīte. Festivāla komandu veido Edvards Percevs, Artūrs Arnis, Santa Mičule, Kristiāna Kārkliņa, Gerda Čevere un Patrīcija Jurševska.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja