Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aigars Lapsa saņēmis poļu žurnāla balvu par gada labāko blūza fotogrāfiju

Polijas pilsētā Horžovā fotogrāfs Aigars Lapsa saņēmis poļu blūza cienītāju ikgadējās aptaujas Blues Top 2011 balvu par labāko blūza fotogrāfiju Polijā.Aptauja notika jau divpadsmito reizi un to organizē žurnāls Twoj Blues, kas 2011. gadā saņēma Blūza asociācijas (The Blues Foundation) balvu Keeping the Blues Alive kā labākais blūza preses izdevums pasaulē.

Aptaujas anketas žurnāla abonenti varēja sūtīt pa pastu, kā arī aizpildīt internetā. Balsošana notika 16 kategorijās, kā parasti - par labāko grupu, izpildītājiem un ierakstiem Polijā un pasaulē, kā arī par gada labāko blūza publikāciju, fotogrāfiju un radio raidījumu. Par labāko fotogrāfiju tika atzīts Aigara Lapsas ģitārista Džo Bonamassas uzņēmums, kas publicēts uz Twoj Blues 47. numura vāka. Pirmajā desmitniekā iekļuva vēl divas Aigara Lapsas fotogrāfijas.Balvas pasniegšanas ceremonija Gala Blues Top 2011 notika festivālā Bluestracje, kas šogad norisinās no 18. aprīļa līdz 7. maijam. Šajā laikā Horžovā, kas ir žurnāla Twoj Blues izdevniecības mājvieta, notiek virkne pasākumu, tajā skaitā Aigara Lapsas fotoizstāde Blūza portreti, kurā ir 60 fotogrāfijas, no kurām lielākā daļa ir mākslinieku autogrāfētas. Šī kolekcija uz Poliju ir atceļojusi no Vācijas, kur tā pirms diviem gadiem tika eksponēta pirmo reizi. Katru gadu izstāde tiek papildināta ar blūza mākslinieku, kas ir uzstājušies vai uzstāsies Blues Baltica festivālā Eutinā, portretiem. Izstādes nākamais apskates punkts tiek plānots rudenī Dānijā. Festivāla Bluestracje plakātam izmantots Aigara Lapsas fotografētais Ērla Tomasa attēls.Aigars Lapsa (1956) ir mūzikas notikumu fotogrāfs, kurš kopš 2004. gada ir fotografējis māksliniekus vairāk nekā 70 blūza festivālos visā pasaulē. Viņš fotogrāfē lielākajiem blūza izdevumiem, tai skaitā ir pasaules blūza žurnāla numur viens Blues Revue fotogrāfs.

Aigars Lapsa pēdējā laikā vairākkārt guvis starptautisku atzinību - pērn novembrī viņš saņēma Vācijas blūza asociācijas starptautisko balvu par ieguldījumu blūza popularizēšanā Eiropā un ASV, bet šī gada februārī - prestižo Keeping the Blues Alive balvu par nozīmīgu ieguldījumu blūza popularizēšanā un attīstībā, kuru kopš 1980. gada piešķir Blūza asociācija.

Aigara Lapsas fotogrāfijas var apskatīt tīmekļa vietnē www.aigarsphoto.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja