Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Andrejsala

No iepriekšējā Andrejsalas apmeklējuma šis atšķīrās ar faktu, ka Zanders tikmēr bija Monmartrā, un cigarešu bija vairāk nekā divas. Baltā nakts bija tumša, tādēļ pusslepena, pusoficiāla, bet patiesa. Kā virtuves sarunas padomju laikos. Lietišķa, raupja un īsta. Pretstatā šampanietim uz sarkaniem paklājiem pilīs, ko rotā Potjomkina sādžas fasādes. No padomju laikiem palikušas telefona tiesības, bet virtuves sarunu vietā ir ķēķa tēja diviem.

90-o gadu vidū Ieva Iltnere izpildīja Andrejsalā demonstrēto Lembergu Turkmenbaši stilā un šķīvīšu formā. 1999. gadā tapa Iltneres Meitene ar plāksteri divās versijās – pozitīvā un negatīvā. Četrus gadus vēlāk, pateicoties Vermēram un Skārletai Johansonei, pasaule atkal ieraudzīja Meiteni ar pērļu auskaru. Šogad Iltneres maniere ir fotoreālisms, bet meitene tā pati – ar plāksteri. Lembergs jau vairs nav savā šķīvī.

Es nezinu, vai Iltnere konsekventi turpina pieburt vajadzību pēc medicīniskas iejaukšanās politikā. Un, vai izdosies, to laiks rādīs.

Tikmēr mākslinieki turpina darboties. Pirms nedēļas Valsts prezidents Zatlers apmeklēja divas mākslas izstādes Cēsīs. Ilmārs Blumbergs viņam rādīja Lūgšanu par redzēšanu. Vai nu dēļ tā, ka gaisotne bija pārāk svinīga un elektrizēta, vai kāds par tuvu bija piebāzis degunu pie mākslas darba, stikls virs tā saplīsa. Kamēr Blumbergs to mainīja, es viņam stāstīju par saplīsušā stikla teoriju, ko ekonomikā ieviesis iepriekšējais Ņujorkas mērs Džuliāni. Tās būtība ir vienkārša. Ja ielā netiek nomainīts vienīgais saplīsušais skatlogs, drīz tiks sasisti arī pārējie.

Šobrīd Ņujorkas mērs ir Blumbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja