Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atbalsts e-lietu ministrei Signei Bāliņai

Šodien Saeima apstiprināja ministri amatā. Kā jau ziņots Pilsoniskās savienības deputāti balsoja „par”. Protams, jautājums par šī sekretariāta lietderību ir būtisks. Taču, lai likvidētu e-lietu sekretariātu, būtu jāgroza Ministru Kabineta iekārtas likums, ko, protams, taupības nolūkos varētu darīt. Tad, acīm redzot, e-lietas tiktu nodotas Satiksmes ministrijai, kur tās bija pirms sekretariāta izveidošanas.

Vai tas, ievērojot Ministru Kabineta pašreizējo sastāvu, būtu ieguvums? Katrs var spriest pats. Domāju, ka vispār ne tikai e-lietu sekretariāts ir lieks. Manuprāt, nav vajadzīgs ne Integrācijas sekretariāts, ne Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Neesmu manījis, ka kāda būtiska problēma, ja neskaita valsts budžeta līdzekļu „apgūšanu”, būtu atrisināta, pateicoties šīm institūcijām. Taču būsim reālisti – ne jau šis Saeimas sastāvs izdarīs tās izmaiņas, ko gaida sabiedrība.Ja šodien Signe Bāliņa nebūtu apstiprināta amatā, no tā sekretariāts neizzustu, cits ministrs to pagaidām turpinātu vadīt, un  Ministru Prezidents uz Saeimu virzītu apstiprināšanai jaunu kandidatūru. Kāda bija mana motivācija, balsojot „par”? Ja šodien ministri neapstiprinātu, domāju, nākamā kandidatūra būtu sliktāka, un, kas zina, tiktu virzīts politisks pretendents, nevis profesionālis. Šodienas pretendentes profesionālo darbību pazīstu ļoti labi: matemātiska bāzes izglītība (LU), ekonomikas doktora grāds, daudzas zinātniskas publikācijas un izcili studiju metodiskie līdzekļi, kuri arī man lieti noder akadēmiskajā darbā. Vienkāršā un saprotamā veidā ar daudziem praktiskiem piemēriem aprakstīti Microsoft programmatūras produkti. Īpaši gribu uzsvērt grāmatu "Statistika ar Excel ikvienam", kuru varu ieteikt katram, t.sk. neprofesionālim, kam praktiski jāstrādā ar statistikas datiem. Kā ir teicis kāds klasiķis (es šeit nedomāju Marka Tvena teicienu par meliem un statistiku, kaut gan zināma saite ir), aptuveni citējot: „vislielāko ļaunumu nodara „praktiskie statistiķi”, kas, nesaprotot lietoto metožu būtību un pielietojamības nosacījumus, droši metas risināt jebkuru uzdevumu”. Manis pieminētā grāmata, izlasīta un izprasta, varbūt apturēs kādu „praktisko statistiķi”. Ceru, ka ministre, kas profesionāli studējusi un strādājusi zinātnisko darbu lēmumu pieņemšanas nenoteiktības un riska apstākļos, profesionāli vadīs arī sekretariātu. Domāju, ka Latvija tikai iegūtu, ja mūsu valdībā rožu un šleseru vietā būtu vairāk profesionāļu - tādu cilvēku kā Signe Bāliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja