Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Atis Lejiņš un Ansis Dobelis ir LSDSP biedri. «Vienotība» apzināti maldina sabiedrību

Vakar, 15. jūnijā, nacionālā ziņu aģentūra LETA ir publicējusi ziņu «Zināms aptuvenais «Vienotības» Saeimas deputātu kandidātu saraksts». Kandidātu sarakstā Atis Lejiņš un Ansis Dobelis ir nosaukti par «bijušajiem sociāldemokrātiem» un abi norādīti kā «Sabiedrība citai politikai» (SCP) pārstāvji. Šī informācija neatbilst patiesībai un apzināti maldina sabiedrību.

Vakar notikušajā LSDSP valdes sēdē Atis Lejiņš izteica vēlmi palikt par LSDSP biedru, neraugoties uz savu dalību vēlēšanās «Vienotības» sarakstā. LSDSP neskatīja jautājumu par A. Lejiņa izslēgšanu, kaut arī partijas statūti šādu iespēju paredz. Savukārt LSDSP valdes loceklis Ansis Dobelis apliecināja, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs no «Vienotības» saraksta.

LSDSP ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs uzskata, ka šādas ziņas publicēšana ir apzināta sabiedrības maldināšana: ««Vienotība» kārtējo reizi apliecina savu patieso cinismu, pārsolot savus iepriekš aizmirstos solījumus un nu arī piesavinoties citu partiju biedrus, kuri skaidri un gaiši ir pateikuši, ka ir sociāldemokrāti un LSDSP biedri.»

A. Timofejevs apliecināja, ka lūgs paskaidrojumus no abiem iesaistītajiem biedriem, piebilstot, ka «vakar pēcpusdienā gan Lejiņš, gan Dobelis apliecināja savu uzticību LSDSP, bet pēc dažām stundām publiskajā telpā parādās pretrunīgas ziņas. Šo situāciju noteikti noskaidrosim».

Jau iepriekš tika ziņots, ka aprīlī notikušajā LSDSP 42. kongresā delegātu vairākums noraidīja iespējamo partijas sadarbību ar apvienību «Vienotība» un ar pārliecinošu balsojumu nolēma veidot sociāldemokrātisku politisko partiju apvienību. Šī gada 5. jūnijā notika sociāldemokrātisku politisko partiju apvienības «ATBILDĪBA» dibināšanas kongress. Apvienību «ATBILDĪBA» šobrīd veido četras partijas: LSDSP, «Sociālā taisnīguma partija», partija «Mūsu zeme» un partija «Latvijas Atmoda».  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja