Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bailes no korupcijas izskaušanas koalīcijai ir daudz lielākas nekā bailes no pašas korupcijas

Aizsardzības un iekšlietu komisija vienmēr ir izcēlusies ar profesionalitāti, jo skatāmie jautājumi parasti ir specifiski atbilstoši jomai, par kuru tiek lemts. Šodienas komisijas sēde bija izņēmums. Jo nācās skatīt koalīcijai nepieņemamu likumu. Jau sēdes sākumā koalīcijas deputāts Juris Dobelis ierosināja neskatīt "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumu".

Pats par sevi tas nebūtu nekas neparasts. Ja vien likumā nebūtu iesniegti vairāk nekā 90 priekšlikumi, uzaicināti 15 eksperti un likumam jau pagājušā gada decembrī nevajadzētu būt pieņemtam saskaņā ar ES prasībām. Arī viss iepriekšminētais vēl nav īstais iemesls, kāpēc koalīcijai likumu ļoti gribējās atlikt. Liekas, ka likuma garā nosaukuma būtība ir izsakāma dažos vārdos – nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana. Pat ne pārāk informētiem cilvēkiem par dažādām manipulācijām ar īpašumu pirkšanu, pārrakstīšanu uz radu vārda, par vekseļu pirkšanu, pārdošanu, naudas pārvēršanu vekseļos, utml., ir skaidrs, ka Tautas partijai vārdu salikums par nelikumīgi iegūtu līdzekļu izskaušanu ne pārāk patīk. Ja noformulēts likumā ar visu no tā izrietošajām sekām un sīkiem skaidrojumiem pat līdz tam, ko nozīmē mūsu valstī paņemta kukuļa legalizēšana ārvalstīs. Vēl skaidrs, kāpēc ZZS pārstāvjiem varētu nepatikt ārpakalpojuma grāmatvežu un nodokļu konsultantu definēšana likumā. Tas, saprotams, nepatīk arī TP. Jo likums precīzi uzskaita likuma subjektus – juridisko pakalpojumu sniedzējus, kad tie, darbojoties savu klientu vārdā un labā, piedalās jebkādā darījumā vai palīdz šī darījuma plānošanā, veikšanā. Tāpat var nepatikt patieso labumu guvēju definēšanai, tostarp attiecībā arī uz politiskām partijām. Šodienas sēdē bija skaidrs apliecinājums, ka koalīcija darīs visu, lai novilcinātu šā likuma pieņemšanu parlamentā. Neskatoties ne uz kādiem iebildumiem. Jo laikam jau bailes no likuma pieņemšanas ir daudz lielākas nekā bailes no saistību nepildīšanas ar starptautisko sabiedrību. Un bailes no korupcijas apkarošanas koalīcijai ir daudz lielākas nekā bailes no pašas korupcijas. Arī TB/LNNK deputāts Juris Dobelis šajās bailēs ir vienots ar koalīciju. Jo tieši viņš koalīcijas uzdevumā rosināja atlikt likuma skatīšanu. Un tieši viņš uzreiz pēc balsojuma, kurā, par laimi, koalīcija palika mazākumā, aizgāja no sēdes. Saprotot, ka nāksies diskutēt pēc būtības par nelikumīgu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un likumu tomēr vajadzēs atbalstīt. Ja vien koalīcijai neienāks prātā kāda viltība, kā novilcināt neizbēgamo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja