Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Baltās nakts organizēšanā iesaistījušies vairāk nekā 300 cilvēki

Laikmetīgās kultūras foruma Baltā nakts 2011, kas notiks naktī no sestdienas uz svētdienu,  organizatori un pasākumu veidotāji jau sākuši aktīvu darbu, lai sagatavotu Baltās nakts pieturas punktus. Kopumā _Baltās nakts _organizēšanā iesaistījušies vairāk nekā 300 Latvijas un ārvalstu mākslinieki, projektu organizatori,  kuratori, uzņēmēji un aktīvi cilvēki.

Ar Baltās nakts 2011 moto Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns  67 mākslas un kultūras notikumi visā Rīgā piedāvās savu izpratni par laikmetīgo mākslu, portālam Diena.lv stāsta Baltās nakts pārstāvji. Lielākā daļa Baltās nakts projektu koncentrēsies Rīgas centrā un Vecrīgā. Nozīmīgi mākslas pasākumi notiks VEF korpusos, Spīķeros, Andrejsalā, Kalnciema ielā, Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros notiks mākslas projekti, ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Torņakalna baznīca.

Ar Baltās nakts šī gada programmu var iepazīties mājas lapā www.baltanakts.lv. Baltās nakts bukleti - programmas būs pieejamas arī projektu norises vietās.

Baltās nakts laikā darbosies divi informatīvie punkti - Ienāc BaloNĒriJĀ, kuros laikā no plkst. 14 līdz 2 naktī būs iespēja uzzināt visu par projektu norisi, vietām, saņemt Baltās nakts bukletus un piedalīties Baltās nakts spēlē. Punkti Ienāc BaloNĒriJĀ! atradīsies laukumā pie Laimas pulksteņa un Galleria Riga Dzirnavu ielā 67.

Savukārt tiem, kuri ceļā, visu informāciju par Balto nakti sniegs 1188 zvanu centrs, interaktīvā karte, kā arī 1188 Baltās nakts ceļvedis mobilajā tālrunī. Baltās nakts datorizētais ceļvedis Capital salonveikals Brīvības bulvārī 19 no plkst. 18 līdz vieniem naktī piedāvās iespēju ērti gūt ieskatu pasākuma programmā, kas būs apskatāma salonveikala eksponētajos datoros.

Šis būs jau sestais gads, kad Rīga rudenī piedzīvo Balto nakti. Forumu Baltā nakts organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde, sadarbībā  ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīgā šo tradīciju turpina jau sesto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2010 pulcēja ap 40 000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja